2,5 milliárdos beruházásból készült el a RAVAK új telephelye

2021. 04. 14., 12:15

Január első napjaiban adták át a RAVAK Hungary Kft. új, 5200 négyzetméteres telephelyét Kistarcsán, ahol raktározási és kereskedelmi tevékenységet is folytatnak. A 2,5 milliárd forintos beruházás keretein belül megépült a cég korszerű, 3600 négyzetméteres raktára, 1100 négyzetméteren az irodái és 500 négyzetméteres bemutatóterme. Vajányi László cégvezető közölte: a létesítményben képzési központ is kialakításra került, melyben lakberendezési- és termékismereti- oktatásokon kívül, gyakorlati oktatások lesznek megtartva szakemberek és szakiskolás diákok számára, annak érdekében, hogy a termékeket a lehető legnagyobb szakértelemmel, szakszerűen telepítsék a jövő háztartásaiba, szállodai és sportlétesítményeibe.

2019 áprilisában kezdődött el a RAVAK Hungary Kft. új logisztikai és szakemberképző központjának építése Kistarcsán, a létesítményt 2021 januárjában vette birtokba a vállalat. A 2,5 milliárd forintos beruházásból megvalósított kereskedelmi központ egy 1100 négyzetméteres kétszintes irodaépületből, egy 3600 négyzetméteres raktárcsarnokból és egy 500 négyzetméteres bemutatóteremből áll. A beruházást kizárólag vállalati és banki forrásokból finanszírozták. A beruházás során megnövelt és korszerűsített logisztikai kapacitás további terjeszkedési lehetőséget nyújt déli szomszédaink felé.

Vajányi László cégvezető elmondta, vállalatuk elsőként telepedett be a kistarcsai kórház melletti gazdasági övezetbe. Az 1,8 ha területen megépült központ létesítésével egyidőben 16 új munkahelyet hoztak létre, 58 főre növelve a munkatársak létszámát.

Az építkezők, felújítók számára a mintegy 500 négyzetméter területű bemutatóteremben komplett fürdőszobai megoldások széles kínálata található. Az európai színvonalú, expo jellegű kialakítás inspirációként szolgál az érdeklődők számára, követve a mai trendeket, szín- és formavilágot.

„A RAVAK sajátossága a fürdőszobai piacon, hogy koncepciókban gondolkodik és a fürdőszoba helyiség adottságaihoz igazodva, megoldást tud kínálni kisterű és nagyterű fürdőszobákba egyaránt. A koncepción belül az összes termék egy összehangolt formavilágot képvisel, mely neves formatervező stúdiókkal való együttműködésünk eredménye. Számos koncepciónk több nemzetközi dizájndíjjal büszkélkedhet (Red Dot, iF Design, Elle Deco, Good Design)” – magyarázta Vajányi László.

Programot terveznek a szakiskolákban tanulóknak

„A RAVAK Képzési Központban termékeinket szerelő szakembereket és szakiskolás diákokat szeretnének képezni a jövőben. Termékeink telepítése sajátos - termékcsaládonként eltér - ezért szükséges, hogy a szakemberek elsajátítsák minden termék szakszerű szerelését ismerjék a különböző műszaki, innovatív megoldásokat. Elhivatottságunk és egyben kötelességünk, hogy minél szélesebb szakmai körnek adjuk át ezen ismereteket. Ezzel szeretnénk elérni, hogy vásárlóink évek múltán is érezzék azt az érzést, amikor első nap beléptek újonnan elkészült fürdőszobájukba, mikor az első fürdőzés vagy tusolás kiváltotta bennük az elégedettséget. A termék akkor biztosítja elvárt tulajdonságait és használati értékét, ha a szerelése is szakszerűen történik. A képzést elvégző szakemberek, képzést igazoló oklevelet és gyártói igazolást kapnak. A képzések indítását a pandémia utáni időszakra ütemeztük” – tájékoztatott a cégvezető.

Vajányi László hozzátette, a fiatal generációkkal is szeretnék felvenni a kapcsolatot, olyan program kialakítását tervezik, amellyel a diákok szakiskolákban elsajátított ismeretet egészítik ki, átadva a gyártónál alkalmazott műszaki és innovatív ismereteket. Az ismeretek átadása az erre a célra kialakított speciális fürdőszobai „box” környezetben történik. Ezzel kezdetét veszi a RAVAK szakemberképző akadémiája.

A központban szakmai találkozók, előadások lesznek belsőépítészek, lakberendezők, értékesítők számára a legújabb trendekről. A 40 fős befogadóképességű előadóteremben fejlett technológia segítségével tudják bemutatni új termékeiket és válaszolni a felmerülő kérdésekre.

A RAVAK Hungary Kft.-ről:

A RAVAK Hungary Kft. a cseh RAVAK Rt. (Közép-Európa legnagyobb fürdőszoba-berendezés gyártója) leányvállalataként, 1999-ben kezdte el működését és napjainkban meghatározó szerepet tölt be a magyar fürdőszobai berendezések és kiegészítők piacán.

A fürdőszoba-felszereléseket gyártó vállalat valamennyi terméke megfelel a legszigorúbb szabványoknak és kritériumoknak, a gyártás több gyáregységben történik. Az öntött műmárvány zuhanytálcák és mosdók Szegeden készülnek, a fürdőszobabútorok, illetve kerámia termékek a lengyelországi gyáregységből érkeznek Maygarországra, a zuhanykabinok, kádak, pedig csehországi gyáregységeinkből indulnak útnak. A cég 2020 -as árbevétele meghaladta a 4,3 milliárd forintot. Magyarországi közvetlen beruházásainak értéke elérte a 6 milliárd forintot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS