2,5 milliárdos beruházásból készült el a RAVAK új telephelye

2021. 04. 14., 12:15

Január első napjaiban adták át a RAVAK Hungary Kft. új, 5200 négyzetméteres telephelyét Kistarcsán, ahol raktározási és kereskedelmi tevékenységet is folytatnak. A 2,5 milliárd forintos beruházás keretein belül megépült a cég korszerű, 3600 négyzetméteres raktára, 1100 négyzetméteren az irodái és 500 négyzetméteres bemutatóterme. Vajányi László cégvezető közölte: a létesítményben képzési központ is kialakításra került, melyben lakberendezési- és termékismereti- oktatásokon kívül, gyakorlati oktatások lesznek megtartva szakemberek és szakiskolás diákok számára, annak érdekében, hogy a termékeket a lehető legnagyobb szakértelemmel, szakszerűen telepítsék a jövő háztartásaiba, szállodai és sportlétesítményeibe.

2019 áprilisában kezdődött el a RAVAK Hungary Kft. új logisztikai és szakemberképző központjának építése Kistarcsán, a létesítményt 2021 januárjában vette birtokba a vállalat. A 2,5 milliárd forintos beruházásból megvalósított kereskedelmi központ egy 1100 négyzetméteres kétszintes irodaépületből, egy 3600 négyzetméteres raktárcsarnokból és egy 500 négyzetméteres bemutatóteremből áll. A beruházást kizárólag vállalati és banki forrásokból finanszírozták. A beruházás során megnövelt és korszerűsített logisztikai kapacitás további terjeszkedési lehetőséget nyújt déli szomszédaink felé.

Vajányi László cégvezető elmondta, vállalatuk elsőként telepedett be a kistarcsai kórház melletti gazdasági övezetbe. Az 1,8 ha területen megépült központ létesítésével egyidőben 16 új munkahelyet hoztak létre, 58 főre növelve a munkatársak létszámát.

Az építkezők, felújítók számára a mintegy 500 négyzetméter területű bemutatóteremben komplett fürdőszobai megoldások széles kínálata található. Az európai színvonalú, expo jellegű kialakítás inspirációként szolgál az érdeklődők számára, követve a mai trendeket, szín- és formavilágot.

„A RAVAK sajátossága a fürdőszobai piacon, hogy koncepciókban gondolkodik és a fürdőszoba helyiség adottságaihoz igazodva, megoldást tud kínálni kisterű és nagyterű fürdőszobákba egyaránt. A koncepción belül az összes termék egy összehangolt formavilágot képvisel, mely neves formatervező stúdiókkal való együttműködésünk eredménye. Számos koncepciónk több nemzetközi dizájndíjjal büszkélkedhet (Red Dot, iF Design, Elle Deco, Good Design)” – magyarázta Vajányi László.

Programot terveznek a szakiskolákban tanulóknak

„A RAVAK Képzési Központban termékeinket szerelő szakembereket és szakiskolás diákokat szeretnének képezni a jövőben. Termékeink telepítése sajátos - termékcsaládonként eltér - ezért szükséges, hogy a szakemberek elsajátítsák minden termék szakszerű szerelését ismerjék a különböző műszaki, innovatív megoldásokat. Elhivatottságunk és egyben kötelességünk, hogy minél szélesebb szakmai körnek adjuk át ezen ismereteket. Ezzel szeretnénk elérni, hogy vásárlóink évek múltán is érezzék azt az érzést, amikor első nap beléptek újonnan elkészült fürdőszobájukba, mikor az első fürdőzés vagy tusolás kiváltotta bennük az elégedettséget. A termék akkor biztosítja elvárt tulajdonságait és használati értékét, ha a szerelése is szakszerűen történik. A képzést elvégző szakemberek, képzést igazoló oklevelet és gyártói igazolást kapnak. A képzések indítását a pandémia utáni időszakra ütemeztük” – tájékoztatott a cégvezető.

Vajányi László hozzátette, a fiatal generációkkal is szeretnék felvenni a kapcsolatot, olyan program kialakítását tervezik, amellyel a diákok szakiskolákban elsajátított ismeretet egészítik ki, átadva a gyártónál alkalmazott műszaki és innovatív ismereteket. Az ismeretek átadása az erre a célra kialakított speciális fürdőszobai „box” környezetben történik. Ezzel kezdetét veszi a RAVAK szakemberképző akadémiája.

A központban szakmai találkozók, előadások lesznek belsőépítészek, lakberendezők, értékesítők számára a legújabb trendekről. A 40 fős befogadóképességű előadóteremben fejlett technológia segítségével tudják bemutatni új termékeiket és válaszolni a felmerülő kérdésekre.

A RAVAK Hungary Kft.-ről:

A RAVAK Hungary Kft. a cseh RAVAK Rt. (Közép-Európa legnagyobb fürdőszoba-berendezés gyártója) leányvállalataként, 1999-ben kezdte el működését és napjainkban meghatározó szerepet tölt be a magyar fürdőszobai berendezések és kiegészítők piacán.

A fürdőszoba-felszereléseket gyártó vállalat valamennyi terméke megfelel a legszigorúbb szabványoknak és kritériumoknak, a gyártás több gyáregységben történik. Az öntött műmárvány zuhanytálcák és mosdók Szegeden készülnek, a fürdőszobabútorok, illetve kerámia termékek a lengyelországi gyáregységből érkeznek Maygarországra, a zuhanykabinok, kádak, pedig csehországi gyáregységeinkből indulnak útnak. A cég 2020 -as árbevétele meghaladta a 4,3 milliárd forintot. Magyarországi közvetlen beruházásainak értéke elérte a 6 milliárd forintot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS