2024. március 12. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 03. 12., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Netrisk: lendületesen kezdték a lakástulajdonosok a lakásbiztosítási kampány első hetét

Márciusban évfordulótól függetlenül újraköthetik a lakásbiztosításukat a lakástulajdonosok vagy a bérelt lakásban élők.

Az osztrákok nyerték a magyar telet, de a legtöbben mégsem síelni utaztunk

A legtöbb biztosítást városnézésekre kötötték meg, az összes szerződés 41 százalékát tette ki az arányuk.

Otthon Centrum: Alig emelkedett az új építésű lakások négyzetméterára

Egy százalék alatti áremelkedést mért az Otthon Centrum az új építésű lakások négyzetméterárban az első negyedévben, ilyen csekély növekedés legutóbb a Covid-időszak alatt volt a vidéki ingatlanpiacon. Debrecen árban és projektszámban is listavezető.

Ingatlan.com: tovább emelkedett februárban a használt lakóingatlanok ára

A kínálati piac ellenére februárban tovább emelkedett a használt lakóingatlanok ára az ingatlan.com adatai szerint.

A szabolcsi turisták főleg a hosszabb utakat, a komáromiak a kempingezést választották

Tavaly a legidősebb belföldi turista 100 éves volt, aki Győr-Moson-Sopronból látogatott Zalába.

Kiss Éva: A szakmában és a magánéletben is értékes emberek vesznek körül

Hiszek abban, hogy küldetésünk nagyon fontos reformot indít el a hazai munkásszállások piacán – mondta az Üzletemnek Kiss Éva, a Wellby House Kft. értékesítési igazgatója.

Szükséges a futár jelenlétében ellenőrizni az online rendelt árut?

Hibás teljesítés esetén utólagos reklamációra is lehetőség van, nem kell azonnal felvett jegyzőkönyv és a futár előtti azonnali ellenőrzés – hívja fel a figyelmet az Ügyészség.

Kevesebb mint felére csökkent tavaly az USA-ból importált földgáz ára

2023-ban az Európai Unió 502 milliárd euró értékben exportált árukat az Egyesült Államokba, az import értéke pedig 344 milliárd euró volt, ami 158 milliárd eurós „uniós többletet” jelent.

3D-ben kinyomtattak egy 5600 négyzetméteres mecsetet

A világelső 3D nyomtatott mecset nem csak egyedi jellege miatt érdemel figyelmet, hanem azért is, mert az arab világban szokatlan módon egy nő finanszírozásával jött létre. A szaúdi üzletasszony kezdeményezése Dubajt is megelőzi.

Hatalmas üzlet videojátékok filmre adaptálása

A videojátékok szellemi tulajdonjogaiból származó bevételek aránya a mozipénztárak bevételeiben 2025-re megduplázódhat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS