2024. június 4. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 06. 04., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Régen jelentett ennyire biztos munkahelyet kkv-nál dolgozni

Egyre kevesebb cég tervez egy éven belül fizetésemelést, illetve cafeteria juttatást nyújtani dolgozóinak.

Június 17-én indul a regisztráció az idei Nyári diákmunka programra

A program keretösszege az idén 3,8 milliárd forint, amiből a kormány tervei szerint mintegy 20 ezer fiatal munkába állása támogatható.

Diákmunka: az IT területen dolgozók órabére meghaladhatja a 2500 forintot

Egyre több helyen érhető el a diákok számára a hibrid munkavégzés.

Fehéroroszország részlegesen felfüggesztette a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt

A Belarusz Köztársaság 2024. június 1-től 2026. december 31-ig felfüggesztette a Magyarországgal kötött, hatályos, kétoldalú, a 2004. évi CXIII. törvénnyel kihirdetett adóegyezmény 10., 11. és 13. cikkeinek alkalmazását, amelyek az osztalékjövedelem, a kamat és az egyéb tőkejövedelmek adóztatását érintik – tájékoztatott a NAV.

Egyensúly Intézet: a fogyasztás a magyar gazdaság kulcskérdése 2024-ben

Az Egyensúly Intézet májusi gyorsjelentése szerint a következő negyedévekben az újrainduló konjunktúra nyomán emelkedő lakossági bizalom és a csökkenő reálkamatok mellett a háztartások fogyasztása újra növekvő pályára állhat.

Tompai Róbert: A fenntarthatóság nemcsak életforma, hanem felelősségvállalás is

A pozitív légkör és a jó hangulat kulcsfontosságú számomra, hiszem, hogy a motivált és boldog munkatársak nyújtják a legjobb teljesítményt – mondta Tompai Róbert, a Tombert-Solar Group Kft. ügyvezető igazgatója.

A magyar vállalkozások kétharmada szerint a mesterséges intelligencia időt és energiát spórol a cégeknek

A vállalkozások elkezdték beépíteni a napi munkába az MI kínálta eszközöket.

Beszerzésimenedzser-index: nem éri el a májusi átlagot a 2024-es adat

A beszerzésimenedzser-index 2024 májusában a hosszú távú májusi átlag alatt, 51,8 ponton állt – tájékoztatott a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság.

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz az első Babakötvényesek

A befizetéseket idén először, évi 1,2 millió forintban maximalizálták.

Lendületet vett a győri ingatlanpiac is

A történelmi belváros teljesen felújított otthonai elérhetik az 1–1,2 millió forint/m2-t; a Duna-parti új építésű ingatlanok négyzetmétere 1,1–1,6 millió forintba kerül.

„Atomenergiáról – mindenkinek”: teltház a pécsi rendezvényen

Az Országos Atomenergia Hivatal 2024. május 30-án Pécsett tartotta az „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű ismeretterjesztő rendezvényét, együttműködve a Pécsi Tudományegyetemmel és a TIT Stúdió Egyesülettel

„Közéleti internetes aktivitás”: uniós élmezőnyben a magyarok

2023-ban a 16–74 év közötti uniós polgárok 8,5 százaléka használta az internetet arra, hogy – például online konzultációk/szavazások vagy petíció-aláírás formájában – közügyekben vegyen részt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS