2024. február 6. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 02. 06., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Duplájára emelkedik a Széchenyi Mikrohitel MAX+ összege

50 millióról 100 millió forintra emelkedik a Széchenyi Mikrohitel MAX+ maximálisan adható hitelösszege, és lehetővé válik az új, tisztán elektromos személyautók finanszírozása is – jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Márton Ferenc: Szükségünk van álmokra

A jó kapcsolatépítő mindig és mindenhol nyitott a beszélgetésre és mindig hord magával névjegykártyát – mondta az Üzletemnek Márton Ferenc, a Mielemed MPM Kft. értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója.

Ipari árak: uniós átlagban 10 százalékos, Magyarországon 3,6 százalékos volt a decemberi éves csökkenés

Az novemberihez képest 0,9 százalékkal csökkent az ipari termelői árak átlagos uniós szintje 2023. decemberben és 10,0 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Kiva: mi változott 2024-ben?

A kiva mértéke 2024-ben is 10 százalék, de vannak fontos változások – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

OPTEN: 5 év alatt 50 ezerrel nőtt a 25 évesnél régebbi cégek száma

A 25 évet megélt vállalkozások száma 2018-hoz képest majdnem háromszorosára nőtt, mára megközelítette a 77 ezret.

Rövidebb lett a bankok feketelistája

2023 végén 585 ezer bedőlt lakossági hitelt tartott nyilván a KHR, 95 ezerrel kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Idén kimozdulhat a mélypontról a használtautó-import

Halász Bertalan: utoljára 2022 júliusában regisztráltak 10 ezernél több behozott használt személyautót Magyarországon.

Jelentősen csökkennek a földgáztárolás díjai április 1-től

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozatban tette közzé a 2024/2025-ös tárolói évre szóló földgáztárolási díjak mértékét.

Idén 147 milliárd forintból indulnak új kutatási és innovációs pályázatok

A részletekről Kiss Ádám, az NKFI Alapot kezelő Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke beszél.

„Hiába lenne igazad, ha már elévült a munkaügyi igény?”

Meddig tudod érvényesíteni a munkaügyi követelést? Mi az, ami határt szab még akkor is, ha egyébként jogos lenne a követelésed? Miért létezik az elévülés? Mikor mondhatjuk, hogy elévült a munkaügyi igény?

Profession.hu: ezek a diplomások a legkeresettebbek jelenleg a munkaerőpiacon

Munkáltatói oldalról leginkább a fogorvos, az orvos, szakorvos, a minőségbiztosítási mérnök, a tanító, tanár, pedagógus, majd a mérnök vezető kategóriákban van szükség diplomás szakemberekre.

A Boeing tengeri repülőgépe örökre megváltoztathatja a vízi teherszállítást

A Liberty Lifter névre keresztelt repülőgép 100 tonnányi hasznos teherrel száguldhat, akár közvetlenül a víz felett, ahol a különleges szerkezete miatt jobban ki tudja használni a felhajtóerőt. A Boeing egyik vállalata, az Aurora dolgozik rajta.

25 milliós bírságot kapott az MNB-től a Magyar Cetelem Bank

A feltárt problémák nem veszélyeztetik a bank megbízható működését, de mielőbb szükség van azok kijavítására.

Tisztességtelen szerződési kikötéseket alkalmazott a balatoni ingatlanközvetítő, pert nyert az ügyészség

Az eladónak akkor is ki kellett fizetnie a jutalékot, ha a közvetítés nem járt eredménnyel.

Átadták a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny díjait

A pályázaton a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai bizonyultak a legvállalkozóbb szelleműnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS