2021. március 10. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 03. 10., 08:45

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Tordai Péter: Kevés piaci szereplő részesíti előnyben a kistermelőket

 • Több termelővel és kézműves beszállítóval is felvettük a kapcsolatot, de egyre gyakoribb, hogy minket keresnek meg a beszállítók – mondta az Üzletemnek Tordai Péter a kozertplusz.hu üzletfejlesztési vezetője.

12 százalékkal többe kerül egy „átlag” új autó, mint egy évvel korábban

 • A januári 2,7 százalék után 2021. februárban átlagosan 3,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban – jelentette a statisztikai hivatal.

Április 15-éig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

 • Senkinek nem kell személyesen megjelennie az ügyfélszolgálaton, hogy hozzájusson nyomtatott bevallási tervezetéhez.

Igazolásra van szükség a lakástámogatásokhoz? – Március 22-ig már nincs időpont a fővárosi kormányhivatalokban!

 • Számos lakástámogatás igényléséhez szükség van igazolásra, például arról, hogy megvan az igényléshez szükséges minimális társadalombiztosítási jogviszony. Relatív hosszú ügyintézési időre számíthat az, aki személyesen szeretné intézni a dokumentum beszerzését: a fővárosi kormányhivataloknál március 22-ig nem lehet szabad időpontot találni.

Otthoni munkavégzés: nemzetközi kitekintés

 • Egyes országokban komoly támogatási programokat dolgoztak ki a Covid hatására, míg máshol semmi nem történt ezzel kapcsolatosan.

Kétmilliárd forintos szekszárdi beruházást támogatott a kormány

 • Kormányzati támogatással elkészült a Jako-Innotec Kft. 2 milliárd forintos beruházása Szekszárdon – jelentette be a pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

Új egyesületet alapítottak a nők Magyarországon

 • A Vodafone Magyarország kezdeményezésére, a Lenovo Magyarország és a BOOKR Kids társalapításával megalakult a Women in Technology Hungary Egyesület, amely a technológia területén tevékenykedő nőket kívánja összefogni.

Harmadszor indítja el a női vállalkozókat segítő programját a Hiventures

 • Ahhoz, hogy egyre több nő tekintse a saját vállalkozást karrierútnak, olyan lehetőségeket kell teremteni számukra, amelyek ösztönzik innovatív ötleteik piacra vitelét. Ilyen a Hiventures Startup HER programja.

Ráharaptak a magyar kkv-k az online továbbképzésre

 • A Generali Biztosító új, ingyenes programmal segíti a kis- és középvállalkozásokat, hogy működésük fenntarthatóbb és eredményesebb lehessen.

Facebookon hirdetett a „fémkereskedő”, a NAV is érdeklődött

 • A NAV munkatársai öt helyszínen csaknem tíz tonna fémhulladékot foglaltak le debreceni és nyíregyházi illegális fémtelepeken.

A lakosság 33 százalékának nincs megtakarítása Romániában

 • A romániai lakosság nagyjából 83 százaléka próbál több pénzt félretenni, így alkalmazkodva a koronavírus-világjárvány miatt kialakult bizonytalansághoz – derül ki az ING nemzetközi felméréséből. Az európai átlag 66,5 százalék.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS