2021. március 10. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 03. 10., 08:45

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Tordai Péter: Kevés piaci szereplő részesíti előnyben a kistermelőket

 • Több termelővel és kézműves beszállítóval is felvettük a kapcsolatot, de egyre gyakoribb, hogy minket keresnek meg a beszállítók – mondta az Üzletemnek Tordai Péter a kozertplusz.hu üzletfejlesztési vezetője.

12 százalékkal többe kerül egy „átlag” új autó, mint egy évvel korábban

 • A januári 2,7 százalék után 2021. februárban átlagosan 3,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban – jelentette a statisztikai hivatal.

Április 15-éig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

 • Senkinek nem kell személyesen megjelennie az ügyfélszolgálaton, hogy hozzájusson nyomtatott bevallási tervezetéhez.

Igazolásra van szükség a lakástámogatásokhoz? – Március 22-ig már nincs időpont a fővárosi kormányhivatalokban!

 • Számos lakástámogatás igényléséhez szükség van igazolásra, például arról, hogy megvan az igényléshez szükséges minimális társadalombiztosítási jogviszony. Relatív hosszú ügyintézési időre számíthat az, aki személyesen szeretné intézni a dokumentum beszerzését: a fővárosi kormányhivataloknál március 22-ig nem lehet szabad időpontot találni.

Otthoni munkavégzés: nemzetközi kitekintés

 • Egyes országokban komoly támogatási programokat dolgoztak ki a Covid hatására, míg máshol semmi nem történt ezzel kapcsolatosan.

Kétmilliárd forintos szekszárdi beruházást támogatott a kormány

 • Kormányzati támogatással elkészült a Jako-Innotec Kft. 2 milliárd forintos beruházása Szekszárdon – jelentette be a pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

Új egyesületet alapítottak a nők Magyarországon

 • A Vodafone Magyarország kezdeményezésére, a Lenovo Magyarország és a BOOKR Kids társalapításával megalakult a Women in Technology Hungary Egyesület, amely a technológia területén tevékenykedő nőket kívánja összefogni.

Harmadszor indítja el a női vállalkozókat segítő programját a Hiventures

 • Ahhoz, hogy egyre több nő tekintse a saját vállalkozást karrierútnak, olyan lehetőségeket kell teremteni számukra, amelyek ösztönzik innovatív ötleteik piacra vitelét. Ilyen a Hiventures Startup HER programja.

Ráharaptak a magyar kkv-k az online továbbképzésre

 • A Generali Biztosító új, ingyenes programmal segíti a kis- és középvállalkozásokat, hogy működésük fenntarthatóbb és eredményesebb lehessen.

Facebookon hirdetett a „fémkereskedő”, a NAV is érdeklődött

 • A NAV munkatársai öt helyszínen csaknem tíz tonna fémhulladékot foglaltak le debreceni és nyíregyházi illegális fémtelepeken.

A lakosság 33 százalékának nincs megtakarítása Romániában

 • A romániai lakosság nagyjából 83 százaléka próbál több pénzt félretenni, így alkalmazkodva a koronavírus-világjárvány miatt kialakult bizonytalansághoz – derül ki az ING nemzetközi felméréséből. Az európai átlag 66,5 százalék.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS