Tordai Péter: Kevés piaci szereplő részesíti előnyben a kistermelőket

2021. 03. 09., 10:00

Több termelővel és kézműves beszállítóval is felvettük a kapcsolatot, de egyre gyakoribb, hogy minket keresnek meg a beszállítók – mondta az Üzletemnek Tordai Péter, a kozertplusz.hu üzletfejlesztési vezetője.

Tordai Péter azzal lenne elégedett, ha a Közért + (kozertplusz.hu) 2021 végén már országos hálózatként működne. Jelenleg javában tart a tesztüzem, bővül a kistermelői hálózat, az online megrendelőket pedig akciókkal várják. A cél, hogy a friss, minőségi magyar termék minél rövidebb úton jusson el a vásárlóhoz. Az Üzletem.hu ezzel a cikkel új sorozatot indít a projektek, vállalkozások bemutatására. Következzen a „Nincs megállás” 1. interjúja!

Honnan jött a Közért + elnevezés?

– A név a régi csemegeboltok hangulatából, illetve a korábban nagy népszerűségnek örvendő, és a bevásárlás szinonimájává váló „közért” kifejezésből ered, jelezve, hogy egy kicsit több annál, hiszen esetünkben egy online értékesítési platformon keresztül jutnak el a termékek a fogyasztókhoz.

Ki a XXI. század piacának elsődleges célcsoportja a termelői, illetve a fogyasztói oldalon?

– A termelői oldalon minden magyar termelő és kézműves csatlakozhat hozzánk, aki megfelel a Közért+ által felállított minőségbiztosítási feltételeknek. Fogyasztói oldalon pedig a célcsoport a minőségi magyar termékek iránt érdeklődő, jellemzően tudatos, online vásárlásra fogékony vásárlókból áll. Az üzleti, b2b értékesítés célcsoportja elsődlegesen a HoReCa szektor, a közületi felhasználók és adott esetben a falusi kisboltok, bolthálózatok lehetnek.

Már most is ígéretes a partnerek listája. Milyen úton találtak/találnak partnereket?

– Mi keressük meg a termelőket és a termelői szervezeteket. Szeretnénk a logisztikai beruházások terheit levenni a termelők válláról, ezzel párhuzamosan pedig egyfajta online támogatást is biztosítunk a számukra.

Nagyságrendileg mennyibe kerül a szolgáltatás igénybe vétele a termelőknek? Tudnak erre áldozni nagyobb összegeket?

– Jelenleg a tesztüzemmód alatt ingyenesen kínáljuk szolgáltatásainkat a termelőknek.

Milyen program keretében működik a vállalkozás?

– A kozertplusz.hu kormányzati támogatással a Digitális Termelői Piac program keretében valósul meg a győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával, a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében.

Mennyi idő kellett az üzlet előkészítéséhez?

– A tesztüzemmód kezdetéig is több hónap előkészületre volt szükség. Az előkészületek-tökéletesítések egész nyáron tartani fognak a tesztüzemmód alatt is, viszont egy ilyen nagyságú rendszer sosincs kész.

Egyre népszerűbbek a kézműves termékek Magyarországon is. Lesz elég beszállítói kapacitás?

– A beszállítókkal folyamatos a párbeszéd kiépítése. Több termelővel és kézműves beszállítóval is felvettük a kapcsolatot, de egyre gyakoribb, hogy minket keresnek meg a beszállítók, hogy szeretnének csatlakozni a kezdeményezésünkhöz.

A kézműves termékek nem olcsóak. Képesek a fogyasztók megfizetni a minőséget?

– Egyik célkitűzésünk az ellátási lánc lerövidítése, hogy a termék az előállítótól a legrövidebb úton juthasson el a vásárlóig. Reményeink szerint ennek az egyik fő pozitívuma az lesz, hogy alacsonyabb áron tudjuk eljuttatni a termékeket a vásárlókhoz.

A házhoz szállításban már elég sokan vannak a piacon, a kozertplusz.hu mivel tud többet nyújtani a konkurenciánál?

– Kevés olyan piaci szereplő van, aki előnyben részesíti a kistermelőket, nekünk pedig ez az egyik missziónk: azokat a termelőket is örömmel fogadjuk platformunkon, akik kis volument termelnek. Ezen a piacon pedig gyakoribb inkább az a tendencia, hogy azokkal az előállítókkal szerződnek le a szolgáltatók, akik nagy volument, ipari mennyiséget állítanak elő.

Ezen felül a logisztikai rendszerünkkel szintén ki tudunk emelkedni a sokaságból: az ország több pontjáról megrendelt termékeket egy csomagba rendezzük, és egyben juttatjuk el azt a vásárló részére. A mi zöldségeink és gyümölcseink nem a gazdasági érettségkor kerülnek leszedésre, és nem a raktárakban vagy a teherautókban érnek meg a termékeink, hanem a termék a megfelelő érettség pillanatában kerül szüretelésre, és a lehető leghamarabb a fogyasztóhoz.

A minőségbiztosítási rendszerünk szintén nagy előny lehet. Biztosítjuk vásárlóinkat arról, hogy a mi élelmiszereinket a megfelelő módon állították elő, csomagolva és a minőségbiztosított logisztikai rendszerünkkel szállítjuk egyenesen a vásárlóig.

Hol akarnak tartani az év végén?

– Országos hálózatot szeretnénk működtetni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS