1,2 milliárdos beruházásokkal gazdagodott Hatvan

2021. 11. 07., 16:59

A magyar egészségipar ma már képes arra, hogy az ország ellátásához szükséges termékeket megfelelő mennyiségben és magas minőségben előállítsa – jelentette ki Varga Mihály Hatvanban, ahol átadta a Bioextra Zrt. és a Nordfilm Packaging Kft. egészségipari fejlesztéseit.

A két beruházás összértéke 1,2 milliárd forint, amelyhez a kormány az Egészségipari Támogatási Programban (ETP) összesen közel 1 milliárd forint támogatással járult hozzá.

Az Egészségipari Támogatási Programban megvalósult fejlesztések nemcsak kapacitásbővítést vagy új technológiát, hanem exportképességet is jelentenek – hangsúlyozta Varga Mihály a Bioextra Zrt. fejlesztésének átadásán.

Mint mondta: erre jó példa az a vállalkozás, amely a program segítségével korábban fejlesztette gyártását, és a múlt héten zárult kazahsztáni üzleti úton már megállapodást írt alá a kazah partnerekkel. Jó esély van arra is, hogy magyar kórházi ágyakat használjanak a közép-ázsiai országban – emelte ki a tárcavezető. A Bioextra Zrt. az 540 millió forintos beruházásnak köszönhetően megkétszerezte gyógyszeralapanyag gyártó kapacitását, amelyhez a kormány 430 millió forint támogatást biztosított.

Időben ismertük fel, hogy ami nincs, azt létre kell hozni, a magyar emberek egészsége nem függhet a külföldi piacoktól – szögezte le a pénzügyminiszter a Nordfilm Packaging Kft. átadóján. Varga Mihály kifejtette: az egészségipari erősítése egyszerre járul hozzá a magyar emberek egészségügyi biztonságához, a munkahelyek megvédéséhez, valamint megfelelő lépésnek bizonyult a gazdasági újraindításához is. A Nordfilm Packaging Kft. a koronavírus-járványra válaszolt a kontakt nélküli használatot lehetővé tevő csomagolás kifejlesztésével. A gyártást a most elkészült új gyártócsarnokában kezdheti meg a vállalat, az előállított csomagolások 100%-ban újrahasznosíthatók. A csaknem 630 milliós forintos beruházáshoz a kormány félmilliárd forint támogatást nyújtott.

Az ETP-n keresztül 86,6 milliárd forint összértékű egészségipari beruházáshoz a Pénzügyminisztérium 66,7 milliárd forint támogatással járul hozzá. A 83 beruházásból 43 már elkészült, működő fejlesztés.

(Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS