1,2 milliárdos beruházásokkal gazdagodott Hatvan

2021. 11. 07., 16:59

A magyar egészségipar ma már képes arra, hogy az ország ellátásához szükséges termékeket megfelelő mennyiségben és magas minőségben előállítsa – jelentette ki Varga Mihály Hatvanban, ahol átadta a Bioextra Zrt. és a Nordfilm Packaging Kft. egészségipari fejlesztéseit.

A két beruházás összértéke 1,2 milliárd forint, amelyhez a kormány az Egészségipari Támogatási Programban (ETP) összesen közel 1 milliárd forint támogatással járult hozzá.

Az Egészségipari Támogatási Programban megvalósult fejlesztések nemcsak kapacitásbővítést vagy új technológiát, hanem exportképességet is jelentenek – hangsúlyozta Varga Mihály a Bioextra Zrt. fejlesztésének átadásán.

Mint mondta: erre jó példa az a vállalkozás, amely a program segítségével korábban fejlesztette gyártását, és a múlt héten zárult kazahsztáni üzleti úton már megállapodást írt alá a kazah partnerekkel. Jó esély van arra is, hogy magyar kórházi ágyakat használjanak a közép-ázsiai országban – emelte ki a tárcavezető. A Bioextra Zrt. az 540 millió forintos beruházásnak köszönhetően megkétszerezte gyógyszeralapanyag gyártó kapacitását, amelyhez a kormány 430 millió forint támogatást biztosított.

Időben ismertük fel, hogy ami nincs, azt létre kell hozni, a magyar emberek egészsége nem függhet a külföldi piacoktól – szögezte le a pénzügyminiszter a Nordfilm Packaging Kft. átadóján. Varga Mihály kifejtette: az egészségipari erősítése egyszerre járul hozzá a magyar emberek egészségügyi biztonságához, a munkahelyek megvédéséhez, valamint megfelelő lépésnek bizonyult a gazdasági újraindításához is. A Nordfilm Packaging Kft. a koronavírus-járványra válaszolt a kontakt nélküli használatot lehetővé tevő csomagolás kifejlesztésével. A gyártást a most elkészült új gyártócsarnokában kezdheti meg a vállalat, az előállított csomagolások 100%-ban újrahasznosíthatók. A csaknem 630 milliós forintos beruházáshoz a kormány félmilliárd forint támogatást nyújtott.

Az ETP-n keresztül 86,6 milliárd forint összértékű egészségipari beruházáshoz a Pénzügyminisztérium 66,7 milliárd forint támogatással járul hozzá. A 83 beruházásból 43 már elkészült, működő fejlesztés.

(Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.
2022-12-05 14:13:00
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS