1,2 milliárdos beruházásokkal gazdagodott Hatvan

2021. 11. 07., 16:59

A magyar egészségipar ma már képes arra, hogy az ország ellátásához szükséges termékeket megfelelő mennyiségben és magas minőségben előállítsa – jelentette ki Varga Mihály Hatvanban, ahol átadta a Bioextra Zrt. és a Nordfilm Packaging Kft. egészségipari fejlesztéseit.

A két beruházás összértéke 1,2 milliárd forint, amelyhez a kormány az Egészségipari Támogatási Programban (ETP) összesen közel 1 milliárd forint támogatással járult hozzá.

Az Egészségipari Támogatási Programban megvalósult fejlesztések nemcsak kapacitásbővítést vagy új technológiát, hanem exportképességet is jelentenek – hangsúlyozta Varga Mihály a Bioextra Zrt. fejlesztésének átadásán.

Mint mondta: erre jó példa az a vállalkozás, amely a program segítségével korábban fejlesztette gyártását, és a múlt héten zárult kazahsztáni üzleti úton már megállapodást írt alá a kazah partnerekkel. Jó esély van arra is, hogy magyar kórházi ágyakat használjanak a közép-ázsiai országban – emelte ki a tárcavezető. A Bioextra Zrt. az 540 millió forintos beruházásnak köszönhetően megkétszerezte gyógyszeralapanyag gyártó kapacitását, amelyhez a kormány 430 millió forint támogatást biztosított.

Időben ismertük fel, hogy ami nincs, azt létre kell hozni, a magyar emberek egészsége nem függhet a külföldi piacoktól – szögezte le a pénzügyminiszter a Nordfilm Packaging Kft. átadóján. Varga Mihály kifejtette: az egészségipari erősítése egyszerre járul hozzá a magyar emberek egészségügyi biztonságához, a munkahelyek megvédéséhez, valamint megfelelő lépésnek bizonyult a gazdasági újraindításához is. A Nordfilm Packaging Kft. a koronavírus-járványra válaszolt a kontakt nélküli használatot lehetővé tevő csomagolás kifejlesztésével. A gyártást a most elkészült új gyártócsarnokában kezdheti meg a vállalat, az előállított csomagolások 100%-ban újrahasznosíthatók. A csaknem 630 milliós forintos beruházáshoz a kormány félmilliárd forint támogatást nyújtott.

Az ETP-n keresztül 86,6 milliárd forint összértékű egészségipari beruházáshoz a Pénzügyminisztérium 66,7 milliárd forint támogatással járul hozzá. A 83 beruházásból 43 már elkészült, működő fejlesztés.

(Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS