2020-tól ismét két féléves szakmai gyakorlatot kell majd teljesíteniük a turizmus-vendéglátás alapképzések hallgatóinak, képzési idejük 7 félévről 8 félévre nő.
A 2020. február 1. után tanulmányaikat megkezdőknek 180+60 kreditet kell majd összegyűjteniük az alapfokozat megszerzéséhez, tehát az eddigi 6+1 félév helyett 6+2 félévre nő a tanulmányi idejük, amiből két félév a szakmai gyakorlat – olvasható a Magyar Közlönyben.
A rendelet megfogalmazása szerint „A szakmai gyakorlat – a felsőoktatási intézmény tantervében meghatározottak szerint – két félév turizmus, illetve vendéglátás tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetnél vagy a felsőoktatási intézmény tanéttermében vagy tanszállodájában végezhető gyakorlat, amelyből egy félév lehet a magyar és külföldi felsőoktatási intézmény közötti megállapodás keretében szervezett gyakorlatorientált külföldi részképzés.”
A képzés korábban két féléves szakmai gyakorlata a bolognai folyamathoz történő csatlakozás eredményeként feleződött meg – írja a turizmus.com.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.