Most még sokoldalúbb az OTP SZÉP kártya

2021. 04. 26., 21:15

Mostantól év végéig a SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók az összes elfogadóhelyen mindhárom zsebből fizethetnek. A döntés legfontosabb gyakorlati következménye, hogy a kártyabirtokosok a járvány miatt a szálláshely és a szabadidő zseben felhalmozódott összegeket könnyebben el tudják költeni, akár étkezésre, ételrendelésre is. Az OTP SZÉP kártya ügyfeleinek ezzel kapcsolatban nincs teendőjük, az OTP Pénztárszolgáltató felkészítette elfogadóhelyeit az átállásra.

A 2021. április 25-től hatályos kormányrendelet értelmében a kártyabirtokosok az OTP SZÉP kártya több mint 41 000 elfogadóhelyének bármelyikén, a kártya mindhárom zsebéről fizethetnek. A három zsebes elfogadás minden fizetési módon biztosított, vagyis a kártyaolvasó terminálok mellett online fizetés, telefonos fizetés, illetve előlegfizetés esetén is.

A legnagyobb hazai SZÉP-kártya kibocsátó várakozásai szerint a változás új lendületet adhat a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeknek és turisztikai szolgáltatóknak. A jogszabályváltozásnak köszönhetően ugyanis, az OTP SZÉP kártyákon lévő mintegy 160 milliárd forintnyi összeg teljes egészében a rendelkezésükre áll, függetlenül attól, hogy melyik zseben van.

Az OTP SZÉP kártya 1,7 millió kártyabirtokosa 2020-ban 192 milliárd forintnyi juttatást költött el többek között a belföldi szállás- és vendéglátóhelyeken, ezzel kulcsfontosságú támogatást nyújtva a szektornak, valamint megerősítve az OTP SZÉP kártya szerepét, mint a magyar családok kikapcsolódásának nélkülözhetetlen eszköze.

„Az OTP SZÉP kártya egyik legelső szlogenje szerint a pihenés mindenkinek jár. Ez az elmúlt egy év után kiemelten igaz. Úgy gondolom, hogy a SZÉP-kártya legfontosabb küldetése, hogy a pihenésben, élményszerzésben támogassa az embereket. Ugyanakkor kibocsátóként azt is láttuk, hogy bizony a járvány alatt a szálláshely és a szabadidő zsebről sokkal nehezebb volt költeni, ezért itt jelentős összegek halmozódtak fel. Elsősorban ennek elköltésében segít az új szabályozás, ami év végéig megszűnteti a zsebek felhasználása közötti határokat. Ez nem csak a munkavállalóknak kedvező, de a nyitásra készülő összes vállalkozásnak is, hiszen így még hamarabb juthatnak bevételhez”– mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

Az OTP SZÉP kártya folyamatosan fejleszti szolgáltatásait annak érdekében, hogy növelje kártyabirtokosai felhasználói élményét: a tavaly nyáron bevezetett új mobiltelefonos applikációban, valamint a megújult otpportalok.hu felületen most még könnyebb az egyenlegek követése, az elfogadóhelyek megtalálása, és az általános tájékozódás.

A SZÉP-kártya továbbra is a legkedvezőbb adózású juttatásnak számít a magyar piacon, hiszen a juttatás után 2021. június 30-ig nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a munkáltatóknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.