Jól hasít a TUI az európai piacon

2019. 01. 07., 11:45

Európa legnagyobb turisztikai vállalatcsoportja elsősorban a szállodapiaci eredményeinek és a hajózási üzletágának köszönheti sikereit.

A gyenge németországi eredmények dacára a TUI a fő, közép-európai piacán 2018-ban növelni tudta profitját, miközben a szálloda- és hajózási ágazatban az üzleti eredmények új magasságokba juttatták a cégcsoport nyereségét – írja a turizmus.com.

Európa legnagyobb turisztikai vállalatcsoportja adózás előtti eredménye tavaly 10,9 százalékkal, 1147 millió euróra nőtt 2017-hez képest, míg a forgalma 6,3 százalékkal bővült, több mint 19,5 milliárd euróra.

A Hotels & Resorts üzletág profitja 19,4 százalékkal nőtt 426 millió euróra, beleértve a spanyol szállodacsoport, a Riu 390 milliós eredményét. A hajózási üzletág profitja 27 százalékkal bővült, 324 millió euróra.

A TUI vezérigazgatója,  az eredmények bemutatásakor azt mondta, hogy

A cég a jövőben is folytatja a befektetéseket és a növekedést – mondta Fritz Joussen, a cég vezérigazgatója. A következő lépés, hogy a TUI-t átvezetik a digitális világba. A TUI igazgatósága 2019-ben legalább 10 százalékos növekedésre számít, annak ellenére, hogy a téli foglalások jelenleg 1 százalékkal elmaradnak a tavalyitól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS