Jól hasít a TUI az európai piacon

2019. 01. 07., 11:45

Európa legnagyobb turisztikai vállalatcsoportja elsősorban a szállodapiaci eredményeinek és a hajózási üzletágának köszönheti sikereit.

A gyenge németországi eredmények dacára a TUI a fő, közép-európai piacán 2018-ban növelni tudta profitját, miközben a szálloda- és hajózási ágazatban az üzleti eredmények új magasságokba juttatták a cégcsoport nyereségét – írja a turizmus.com.

Európa legnagyobb turisztikai vállalatcsoportja adózás előtti eredménye tavaly 10,9 százalékkal, 1147 millió euróra nőtt 2017-hez képest, míg a forgalma 6,3 százalékkal bővült, több mint 19,5 milliárd euróra.

A Hotels & Resorts üzletág profitja 19,4 százalékkal nőtt 426 millió euróra, beleértve a spanyol szállodacsoport, a Riu 390 milliós eredményét. A hajózási üzletág profitja 27 százalékkal bővült, 324 millió euróra.

A TUI vezérigazgatója,  az eredmények bemutatásakor azt mondta, hogy

A cég a jövőben is folytatja a befektetéseket és a növekedést – mondta Fritz Joussen, a cég vezérigazgatója. A következő lépés, hogy a TUI-t átvezetik a digitális világba. A TUI igazgatósága 2019-ben legalább 10 százalékos növekedésre számít, annak ellenére, hogy a téli foglalások jelenleg 1 százalékkal elmaradnak a tavalyitól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS