Fenyő Miklós ezért mondott köszönetet a Danubius Hotels-nek

2021. 04. 14., 20:30

A Danubius Hotels az elmúlt évben számos kulturális produkciót, alkotót támogatott a koronavírus járvány alatt. A tudatosan felvállalt támogatói szerep a járvány miatt bajba került kulturális szektor támogatását tűzte ki célul a szállodalánc rendelkezésre álló eszközeivel. A filmes, zenei, színházi és írói együttműködések közül a TRIP legújabb produkciója a Tavaszi fesztivál keretén belül debütál, Buvári Tamás rendező, Tüneményes utazás című filmjét jelenleg is készítik, Fenyő Miklós klipet forgatott az egyik szálloda területén, Rácz Zsuzsa, az egyik legismertebb magyar író pedig alkotási helyszínnek választotta ez egyik nyitva tartó Danubius szállodát.

A járványhelyzet számos szektort lehetetlenített el, köztük a turizmust és a kulturális szektort is. A Danubius Hotels, ahogyan a szállodaipar többi szereplője is, a koronavírus járvány miatt már több mint egy éve kénytelen zárva tartani legtöbb szállodáját. Az anyagilag és érzelmileg is megterhelő helyzetben a Danubius Hotels vezetősége elhatározta, hogy kiemelt érzékenységgel fordul a kulturális szereplők és produkciók felé, akiket szintén drámaian sújt az elhúzódó válság. A kulturális produkciók, színházak, filmek, zenészek és más alkotóművészek komoly veszteségekkel vészelik át ezt az időszakot, miközben éppen ezekre a produkciókra lenne szükség, hogy segítsenek kilépni az egyhangúságból, feltöltsenek, reményt adjanak.

„Az elmúlt egy évet soha nem tapasztalt nehézségekkel vészeltük át. Tudjuk, mit jelent takaréklángon működni és folyamatosan a visszatérést várni, közben tartani magunkban és munkatársainkban a lelket. Szerettünk volna segítséget nyújtani azoknak a művészeknek, alkotóknak, akik hozzánk hasonlóan, rendkívül nehéz helyzetbe kerültek. Bár jelenleg szerény eszközökkel áll módunkban segíteni, de meg tudtuk találni azokat a lehetőségeket, mint a helyszín biztosítása, vagy egy-egy működő szolgáltatás nyújtása, amelyekkel támogatni tudtuk az adott kulturális produkció létrejöttét, és a bajban is össze tudtunk fogni. Több írónak biztosítottunk alkotási lehetőséget, forgattak szállodáinkban filmeket és zenei klipeket, de még színdarabot is – ez utóbbi tényleg ritka pillanat egy szállodalánc történetében” – mondta Gál Judit, a Danubius Hotels marketing és kommunikációs igazgatója.

A TRIP, Budapest izgalmas kulturális helyszíne és csapata a világon elsőként alkalmazkodott a hirtelen megváltozott kulturális körülményekhez, még 2020 tavaszán megalapította az Első Magyar Karantén-Színházat. A TRIP idén áprilisban valódi különlegességgel készül: Shakespeare/37 címmel indít új, online szériát, amelyben a színház és film talál egymásra kortárs művészek koprodukciója által. Az epizódokat Budapest egyedi, rejtett, alig ismert helyszínein forgatták, a helyszínek közül az egyik a Danubius Hotels jelenleg is nyitva tartó szállodája a Danubius Hotel Helia volt.

„A nagy csöndben, tehetetlenségben igazán felemelő volt az a hozzáállás és segítség, amit a Danubius Hotels vezetőségétől és a Helia dolgozóitól kaptunk. Jó volt érezni, hogy mindenkiben a tenni akarás dolgozik. Mindent megkaptunk, amit kértünk, ami ráadásul egy ilyen helyen – ahol a „rend a lelke mindennek” filozófia kell, hogy érvényesüljön – még nagyobb tett, hiszen egy forgatás maga a rendetlenség. A legjobb helyszín, a legjobb emlék a stábnak forgatások során” – mondta Magács László, a WebSzínház igazgatója, a SH/37 sorozat rendezője.

A Shakespeare/37 című projekt kizárólag online lesz látható – angol felirattal is –, a premiert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, 2021. április 14-én tartják a BTF YouTube-csatornáján.

Egész estés játékfilmet forgatott a veszprémi Szeretfilm Stúdió a Balatonnál. A film egy családról és konfliktusaikról szól, akik, hogy rendezzék kapcsolatukat, egy Tüneményes utazás keretében jutnak el a Balatonhoz. Buvári Tamás rendező, a Balaton szerelmese a Danubius Hotels Balatonfüredi Annabella szállodáját választotta a film helyszínének. A filmet, amely a közösségi összefogás jó példája lehet, hiszen közösségi és helyi lokálpatrióta cégek finanszírozásából forgatják, 2022 márciusában mutatják be.

Rácz Zsuzsa író a budapesti Danubius Hotel Heliában vonult el alkotói időszakra: „Képzeljék: én nem pakolok, nem mosogatok, nem teregetek, nem hangzik fel 10 percenként, hogy anya, hogy kell ezt, vagy azt... Ez egy csoda, egy év bezártság után, hogy heti másfél napban újra képes vagyok koncentrálni a munkámra, magamra. Virginia Woolftól tudjuk, az alkotáshoz kell egy saját szoba: nekem otthon sosem volt, így a room office szolgáltatás keretében megadatik nekem az elképzelhetetlen, vendég vagyok, enni kapok, alkothatok. A Danubius Hotels vezetőivel összefogva azon vagyunk, hogy másnak is jusson a kiváltságból: minipályázatot indítottunk a Terézanyu Klub tagjainak, akik Egyperces műveikkel szintén pályázhatnak villám-alkotói szabadságra. Mert együtt írunk, együtt nevetünk, az alkotás töltődés, pláne egy hotelben, ahol magad lehetsz.”

Fenyő Miklós klipje forgatásához kért segítséget a Danubiustól.„A legutóbbi dalom képi felvételeire jó részt a Danubius Hotel Helia kertjében került sor. Köszönjük, hogy ily módon a videó elkészülhetett. Ezzel a nagyvonalú hozzáállással a járvány okozta nehéz időkben nagy segítséget nyújtottak egy alkotó ember munkásságához.”

(Fotó: Fenyő Miklós hivatalos oldala)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS