Ez növelhetné még a falusi szálláshelyek forgalmát

2019. 08. 09., 11:00

A SZÉP-kártya a falusi szálláshelyek számára is kulcsfontosságú forgalomösztönző eszköz.

A több mint 1000 falusi szálláshelyet tömörítő szövetség tagjainak nagy része kártyaelfogadó helyként működik, hiszen a falusi turizmus vendégeinek döntő többsége a belföldi turisták közül kerül ki. Minimális forgalom felett a szálláshelyeknek már megéri regisztrálnia magát a kártyakibocsátó bankoknál – mondta Frankó Pál.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) elnöke szerint a kártyaelfogadási módok között minden szállásgazda megtalálja a számára megfelelőt – olvasható a turizmus.com-on.

A legegyszerűbb a bankkártyához hasonló, terminálos fizetés, de a kisebb forgalmat bonyolító tagjaik jellemzően az interneten keresztüli vagy betelefonálós módszert választják, ezeknek kisebb a költségvonzata.

A SZÉP-kártyán keresztül realizált forgalmat az elnök szerint tovább növelné, ha a falusi szálláshelyek lehetőséget kapnának kedvezményesen használható terminálok vagy kártyabeolvasó rendszerek üzemeltetésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.