Budapest, Eger, Hévíz, Gyula és Szeged voltak a hosszú hétvége slágerei

2022. 03. 17., 17:56

Rekordot regisztrált a belföldi turizmusban a Szallas.hu: a 2019-es vendégszám közel dupláját közvetítette a portál az idei első hosszú hétvégére. A legtöbb vendéget Budapest, Eger, Hévíz, Gyula, Szeged vonzotta.

A Szallas.hu adatai szerint a foglalások összértéke 2,6-szorosára nőtt a járvány előtti, 2019-es márciusi 15-ei hosszú hétvégéhez képest. Ehhez a drágulás mellett az átlagos vendég- és éjszakaszám növekedése is hozzájárult. Utoljára 2019-ben volt márciusban szabadon foglalható hosszú hétvége, igaz, akkor csak háromnapos, szemben az idei négynapos extra pihenőidővel.

A pandémia alatt megtapasztalt korlátozások az elmúlt 2 évben jelentősen felerősítették az utazási kedvet – emelte ki Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. Az átlagos foglalási ár fejenként, éjszakánként 11 ezer forint volt országosan idén, 2019-hez képest ez nagyjából 30 százalékos növekedést jelent.

A foglalások harmada hotelbe szólt, apartmant minden negyedik alkalommal foglaltak. Vendégházat a Szallas.hu-n foglalók ötöde választott, 17 százalékuk panzióra tette le a voksát, 4 százalékuk pedig egyéb szállástípust keresett. Az utazók átlagosan 25 nappal előre rögzítették utazási igényüket. A belföldi úti célok toplistáján még Pécs, Hajdúszoboszló, Sárvár, Siófok és Miskolctapolca szerepelt. A régiók közül Észak-Magyarország érte el a legtöbb foglalást, 21,6 százalékot, ezt követte a Nyugat-Dunántúl (14,2 százalék) és a Balaton (12,8 százalék).

A Szallas.hu közleménye szerint eddig már a húsvéti foglalások közel fele érkezhetett be a korábbi évek alapján, és már így is a 2019-es lezárt év közvetített foglalási értékével közel azonos szinten állnak. „Összességében a 2019-es évhez hasonló vagy azt meghaladó húsvétra számítunk” – mondta Trepess Beatrix. Eger, Gyula, Pécs, Hajdúszoboszló és Szeged szálláshelyei telnek majd meg a leghamarabb. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-24 09:37:36
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS