A Neckermann 3 milliárd forintnál is több kauciót igazolt

2019. 02. 11., 11:00

A 20 százalékos vagyoni biztosítékot igazoló utazásszervezők listáját toronymagasan a Neckermann vezeti 3,4 milliárd forinttal.

A 20 százalékos vagyoni biztosítékot igazoló –charterező vagy az éves árbevétel 25 százalékát meghaladó, garantált szerződésekből származó kötelezettséggel rendelkező – irodák különösen bizakodóak az idei idegenforgalmi szezont tervezve – írja a turizmus.com.

Ebbe a körbe 20 utazásszervező tartozik. Majdnem mindegyikük felemelte a kaucióját. A N-U-R Neckermann ugyan változatlanul hagyta a tavalyi, 3400 milliós vagyoni biztosítékát, ennek ellenére messze megelőzi a mezőny többi tagját. A tavalyi második IBUSZ, a harmadik Sun & Fun Holidays azonban egyaránt növelte kaucióját, 1,5-1,5 milliárd forintra.

Az új szabályok szerint a 20 százalékos vagyoni biztosíték minimális összege 20 millióról 50 millióra nőtt.

A 12 százalékos vagyoni biztosítékot igazoló utazásszervezők rangsorában két év után újra a Fehérvár Travel áll az élen, a tavalyinál közel 100 millióval magasabb összegű, 912 milliós vagyoni biztosítékkal. A nyilvántartásban ugyan még 1,339 milliárd forintos összeggel szerepel a Wizz Tours, az online utazási iroda azonban tavaly ősszel befejezte működését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS