A Neckermann 3 milliárd forintnál is több kauciót igazolt

2019. 02. 11., 11:00

A 20 százalékos vagyoni biztosítékot igazoló utazásszervezők listáját toronymagasan a Neckermann vezeti 3,4 milliárd forinttal.

A 20 százalékos vagyoni biztosítékot igazoló –charterező vagy az éves árbevétel 25 százalékát meghaladó, garantált szerződésekből származó kötelezettséggel rendelkező – irodák különösen bizakodóak az idei idegenforgalmi szezont tervezve – írja a turizmus.com.

Ebbe a körbe 20 utazásszervező tartozik. Majdnem mindegyikük felemelte a kaucióját. A N-U-R Neckermann ugyan változatlanul hagyta a tavalyi, 3400 milliós vagyoni biztosítékát, ennek ellenére messze megelőzi a mezőny többi tagját. A tavalyi második IBUSZ, a harmadik Sun & Fun Holidays azonban egyaránt növelte kaucióját, 1,5-1,5 milliárd forintra.

Az új szabályok szerint a 20 százalékos vagyoni biztosíték minimális összege 20 millióról 50 millióra nőtt.

A 12 százalékos vagyoni biztosítékot igazoló utazásszervezők rangsorában két év után újra a Fehérvár Travel áll az élen, a tavalyinál közel 100 millióval magasabb összegű, 912 milliós vagyoni biztosítékkal. A nyilvántartásban ugyan még 1,339 milliárd forintos összeggel szerepel a Wizz Tours, az online utazási iroda azonban tavaly ősszel befejezte működését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS