Veszteséget termelt, ezért leépít a tartalomszolgáltató cég

2019. 01. 28., 13:15

A kifejezetten virális tartalmakra specializálódott, korábban trenddiktáló BuzzFeed a munkavállalóinak 15 százalékát küldi el.

A dolgozóknak küldött e-mailben jelentette be a BuzzFeed alapító vezérigazgatója, Jonah Peretti, hogy az 1450 fős stábja nagyjából 200 embert elbocsájtanak – írja a Kreatív Online.

Peretti közölte: a jövőben csak olyan tartalmakra koncentrálnak, amelyeket megéri készíteni. 

A BuzzFeed az utóbbi időben már nem csak a millliós megosztásokat generáló tartalmakkal operált. 2018-ban az eddigi legmagasabb, 300 millió dolláros bevétellel zárták az évet, de még így sem tudták nyereségessé tenni a céget.

Rasmus Kleis Nielsen, az Oxfordi Egyetem médiaoktatója szerint a digitális média lufija lassan kipukkad és további leépítésekre számíthatunk nemcsak a fiatal, már a digitális piacon feltűnő, hanem a hagyományos médiavállalatoknál is.

Szerinte ennek az a fő oka, hogy az online média berobbanásakor a befektetők a techcégekhez hasonló ütemű, gyors megtérüléssel számoltak. Kezd azonban világossá válni, hogy ilyen növekedésre nem számíthatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS