Változatlanul kevés a női vezető az amerikai vállalkozások élén

2019. 07. 22., 17:15

A gazdasági válság óta eltelt időszakban 10-ről 22 százalékra nőtt a női vezetők aránya az amerikai nagyvállalatok élén, de a fizetésben még mindig 17 százalékos a különbség.

Az amerikai vállalatok előtt még hosszú út áll, hogy a nők aránya igazán jelentős legyen a vállalati vezetők körében, azonban úgy tűnik, hogy az elmúlt évtizedben jelentős változás történt ebben a kérdéskörben – írja a novekedés.hu.

Közel 22 százalék volt a nők aránya az újonnan kinevezett igazgatók között az idei első félévben, míg ez az arány 2010-ben 12 százalék volt a Challenger, Gray & Christmas közzétett elemzése szerint. Tavaly a női vezetők aránya 19 százalék volt.

Még mindig több a férfi azok között, akik a vezérigazgatókat helyettesítik. 78 százalékos arányukkal magasan többen vannak, mint a női vezetők. A nők dolláronként 83 centet kapnak a férfiakhoz képest.

Az üzleti szféra női vezetőinek aránya a következőképpen néz ki: ingatlan (42 százalék), fintech (33 százalék), üzleti szolgáltatások (24,5 százalék), vendéglátás (23 százalék).

A női vezérigazgató-helyettesek általában a pénzügyi vagy jogi területeket vezetik. A tanulmány szerint a jövő vezérigazgatói az irányításban részt vevő szervezeti egységekről érkeznek.

Néhány területen kevésbé fogadják el a női vezetőket: a közüzemi szolgáltatóknál volt a legnagyobb aránya a nem vezérigazgató női vezetőknek (17 százalék). A telekommunikációs cégeknél mindössze 6 százalék volt ez az arány. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.
2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS