Ötmilliárd videókonferenciázással töltött perc erősíti a Zoomot

2020. 12. 04., 12:15

A videókonferenciás cég, a Zoom idei harmadik negyedévi bevételei minden várakozást messze felülmúltak.

A Zoom harmadik negyedéves bevételei 367 százalékkal nőttek tavalyhoz képest, ráadásul az ügyfélbázisa is szépen hízik. Már 433 700 olyan céges fogyasztója van, amelyik tíznél több főt foglalkoztat – írja a Computerworld.

A negyedéves nettó profit 198,4 millió dollár volt, a teljes bevétel 777,2 millió dollár. A következő negyedévben a Zoom 806-811 millió dollár bevételt vár. Az elemzők korábban 730 millió dollárt modelleztek.

Az év végére jól látható, hogy sikerült továbbra is emelkedő pályán tartani a céget, aminek az egyik motorja továbbra is a világszinten tomboló vírus.

A cég igazgatója, Eric Yuan szerint a Zoom tovább erősíti pozícióit, és a platform vagy ökoszisztéma irányába fejlődik. A Zoom-konferenciák résztvevőinek száma már most meghaladja a napi 300 milliót, a videókonferenciázással töltött percek száma az évi 5 milliárdot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS