Kínában nyílt tavaly a legtöbb LEGO üzlet

2021. 03. 11., 10:45

A LEGO Csoport nyilvánosságra hozta a 2020-ra vonatkozó pénzügyi eredményeit. A bevétel 13 százalékkal, 43,7 milliárd DKK-ra nőtt a 2019-es évvel összehasonlítva, míg az értékesítés 21 százalékkal nőtt ugyanebben az időszakban. A működési eredmény 12,9 milliárd DKK volt, ami 19 százalékos növekedés 2019-hez képest. A márka piaci részesedése globálisan és a 12 legnagyobb piacán is nőtt.

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, ami azt mutatja, hogy a LEGO kockáknak és a játékon keresztüli tanulásnak továbbra is figyelemre méltó jelentősége van. Emellett ez a teljesítmény egyben a munkatársaink szenvedélyét, kreativitását és kitartását tükrözi. A járvány okozta kihívások ellenére is fáradhatatlanul azon dolgoztak, hogy a játék folytatódjon világszerte” – fogalmazott Niels B. Christiansen vezérigazgató.

Minden piacon kétszámjegyű volt az értékesítés növekedése, és különösen nagy mértékben erősödött Kínában, az amerikai kontinensen, Nyugat-Európában, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

A működési eredmény növekedését a kiváló értékesítési számok hajtották, ellensúlyként pedig a stratégiai befektetések, illetve a megnövekedett disztribúciós és szállítási költségek hatottak - utóbbi okozója a mexikói és kínai üzemek átmeneti bezárása volt. A nettó nyereség 19 százalékkal, 9,9 milliárd DKK-ra nőtt, míg a cash flow erős szinten, 11,5 milliárd DKK maradt.

Christiansen elmondta: „A hosszú távú növekedési célokat támogatva, nagyszabású beruházásokat hajtottunk végre az elmúlt két évben. 2020-ban kezdtük el látni ennek az eredményét, különösen az e-kereskedelemben és a termékinnováció terén. A következő években tovább növeljük a beruházásokat, melyekkel továbbra is az innovatív játékra, a márkánkra, a digitalizációra és a kiskereskedelmi hálózat fejlesztésére fókuszálunk.”

Erős portfólió széles eléréssel

Többen játszottak LEGO kockákkal – ez áll a 2020-as megnövekedett eladások mögött. A minden korosztályt, és minden érdeklődési kört lefedő portfólió sokakat kreativitásra ösztönzött. A legkedveltebb témák – nem ebben a sorrendben – a LEGO® CITY, a LEGO® Technic, a LEGO® Star Wars™, a LEGO® Friends és a LEGO® Classic voltak.

A LEGO® Super Mario™ készleteket, ami egyedülálló módon ötvözi a hagyományos és digitális játékot, 2020 augusztusában mutatták be, és a vállalat egyik legsikeresebb termékbevezetésének bizonyult. 2021-ben is folytatódott a hagyományos és digitális játékokat ötvöző termékekbe való invesztálás, ebben a hónapban jelent meg a LEGO VIDIYO™, ami a gyerekek zene és játék iránti rajongására fókuszál.

Christiansen hozzátette: „Tudjuk, hogy a felnőttek és a gyerekek is szeretnek LEGO kockákkal építeni, és ez fog mindig a vállalatunk működésének középpontjában állni. Azonban a mai fiatalok digitális világban nőnek fel, és minden gond nélkül ötvözik az online és a fizikai játékot. Ehhez kínálunk nekik biztonságos környezetet, és izgalmas játékélményt, amivel szórakozhatnak, tanulhatnak és kreatívak lehetnek.”

A LEGO Csoport a Rebuild the World kampányán keresztül folytatja márkája építését, amely 2020-ban a világ legkedveltebb márkája volt1.

Innovatív és élénk hálózat

A vállalat invesztált a sokcsatornás kiskereskedelmi hálózatába, amelynek következtében mind a partnereknél, mind pedig a saját hálózatában növekedés volt tapasztalható, míg az üzletek átmenetileg bezártak a COVID-19 miatt. Az előző évhez viszonyítva a LEGO.com oldalon megduplázódott a látogatószám, miközben folytatódott a globális üzletbővítési projekt. 2020-ban 134 új üzlet nyílt, ebből 91 Kínában. Ezzel 2020 végére a LEGO Store üzletek száma világszerte 678-ra emelkedett. A vállalat további 120 üzlet megnyitását tervezi 2021-ben, ezekből 80-at Kínában.

Christiansen elmondta: „Az emberek az egyedi és emlékezetes, kézzelfogható élményt keresik, ezért továbbra is befektetünk a kiskereskedelmi bolthálózatunk bővítésébe, valamint fokozzuk a vásárlási élményt. Ezzel erősödik a márkánk is, és minden csatornán keresztül pozitív hatást tudunk elérni. Tovább bővítjük e-kereskedelem kapacitásainkat, amivel a saját és a partnereink csatornáin is segíthetjük az online vásárlást.”

Ambiciózus digitális átállás

2021-ben a LEGO Csoport még többet fektet be digitalizációba az üzleti tevékenysége minden területén. A cél, hogy világszínvonalú digitális élményben legyen része mindenkinek, aki kapcsolatba kerül a vállalattal - a vásárlóktól kezdve, a kiskereskedelmi partnereken és beszállítókon keresztül a munkatársakig. Ezért az év folyamán létszámbővítésre készül a vállalat a digitális és technológiai területeken.

„A digitális alapjaink erősek, de sokkal gyorsabban kell haladnunk. Az elmúlt év megmutatta, hogy milyen fontos, hogy agilis, és rugalmas vállalatot építsünk erős digitális alapokkal. Ezen a területen is tovább fejlődünk annak érdekében, hogy most és hosszú távon is ki tudjuk elégíteni kiskereskedelmi partnereink és fogyasztóink változó igényeit” – tette hozzá a vezérigazgató.

Befektetés a jövő generációiba

2020-ban a LEGO Csoport bejelentette, hogy a következő 3 év során közel 400 millió dollárt (2,6 milliárd DKK) fektet be fenntarthatósági projektekbe. Ezek a kezdeményezések arra fognak irányulni, hogy minél több gyerekhez eljuthasson a játékon keresztüli tanulás élménye, hogy mindez fenntarthatóbb módon történjen, és hogy befogadó munkahelyet nyújtsanak mindenkinek, aki részt vesz a vállalat játékélményeinek megalkotásában.

Ezen erőfeszítésekkel a vállalat mintegy 3,2 millió rászoruló gyermeket ért el a játékon keresztüli tanulást népszerűsítő kezdeményezéseivel. Továbbá elkezdődött az egyszer használatos műanyag zacskók papírzacskóval történő helyettesítése, valamint bejelentette, hogy szén-dioxid kibocsátását 2032-re 37 százalékkal csökkenti – ezt a vállalást a Science Based Target kezdeményezés is jóváhagyta, és összhangban van azokkal az intézkedésekkel, melyek célja a globális felmelegedést 1.5°C alatt tartani.

Az év során a LEGO Csoport számos új együttműködést jelentett be különböző szervezetekkel, melyek célja, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a társadalomra, valamint a Földre, amit örökségül hagyunk gyermekeink számára. A vállalat együtt fog működni az ENSZ nemek közötti egyenlőséggel és a nők felemelkedésével foglalkozó szervezetével (UN Women) valamint a MacArthur Alapítvánnyal, amely a körforgásos gazdaságot kutatja.

Christiansen elmondta: „Azok a kihívások, melyekkel a gyerekek mostani generációja szembesül, nagyon sürgetőek és összetettek, megválaszolásukhoz a vállalatok, kormányzatok és szakértők összefogása szükséges. Örömmel egyesítjük erőinket a gyerekekkel, szülőkkel, kollégákkal, partnerekkel egy jobb jövő érdekében, amelyet közösen tudunk megteremteni a következő generációk számára.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS