Egységes applikációt kínál Dubai

2019. 09. 20., 10:15

A dubai kormány egységes applikációval állt elő: a Dubai Now 22 kormányhivatal 50 okosszolgáltatását egyesíti.

„Úgy vélem, minden olyan városnak, amely elindul a digitális átalakulás útján, kellene egyetlen applikáció, amit a lakosok letölthetnek, és egyetlen platformot használnák a sok app helyett. Az egyetlen felület használata komoly költségcsökkentést jelenthet” – mondta Hessa Alblosshi, a Smart Dubai Smart Services igazgatója.

Dubaiban újraformálják az üzleti modelleket. Az egyik legújabb applikáció a Dubz. Ennek segítségével már otthonról vagy a hotelből kényelmesen becsekkolhatjuk a csomagjainkat – írja az Euronews.

A szolgáltatás használatakor megjelenik egy ember az általunk megadott címen. Ellenőrzi az útlevelünk, leméri és felcímkézi a bőröndöt, átadja a beszállókártyát és elvégzi a biztonsági ellenőrzést. Majd elviszi a csomagunkat a repülőtérre, amit aztán a célállomáson kapunk meg.

„A Dubz esetében az egyik legkomolyabb befektetést a biztonság igényelte. A befektetésnek és a repülőtéri hatósággal, a rendőrséggel, a vámmal, magával a várossal kötött együttműködésnek köszönhetően tudtuk elérni azt, hogy a csomagok biztonságban vannak és az ügyfelek nyugodtak lehetnek” – mondta Omar Abou Faraj, a Dubz társalapító-vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS