Egységes applikációt kínál Dubai

2019. 09. 20., 10:15

A dubai kormány egységes applikációval állt elő: a Dubai Now 22 kormányhivatal 50 okosszolgáltatását egyesíti.

„Úgy vélem, minden olyan városnak, amely elindul a digitális átalakulás útján, kellene egyetlen applikáció, amit a lakosok letölthetnek, és egyetlen platformot használnák a sok app helyett. Az egyetlen felület használata komoly költségcsökkentést jelenthet” – mondta Hessa Alblosshi, a Smart Dubai Smart Services igazgatója.

Dubaiban újraformálják az üzleti modelleket. Az egyik legújabb applikáció a Dubz. Ennek segítségével már otthonról vagy a hotelből kényelmesen becsekkolhatjuk a csomagjainkat – írja az Euronews.

A szolgáltatás használatakor megjelenik egy ember az általunk megadott címen. Ellenőrzi az útlevelünk, leméri és felcímkézi a bőröndöt, átadja a beszállókártyát és elvégzi a biztonsági ellenőrzést. Majd elviszi a csomagunkat a repülőtérre, amit aztán a célállomáson kapunk meg.

„A Dubz esetében az egyik legkomolyabb befektetést a biztonság igényelte. A befektetésnek és a repülőtéri hatósággal, a rendőrséggel, a vámmal, magával a várossal kötött együttműködésnek köszönhetően tudtuk elérni azt, hogy a csomagok biztonságban vannak és az ügyfelek nyugodtak lehetnek” – mondta Omar Abou Faraj, a Dubz társalapító-vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.