Egységes applikációt kínál Dubai

2019. 09. 20., 10:15

A dubai kormány egységes applikációval állt elő: a Dubai Now 22 kormányhivatal 50 okosszolgáltatását egyesíti.

„Úgy vélem, minden olyan városnak, amely elindul a digitális átalakulás útján, kellene egyetlen applikáció, amit a lakosok letölthetnek, és egyetlen platformot használnák a sok app helyett. Az egyetlen felület használata komoly költségcsökkentést jelenthet” – mondta Hessa Alblosshi, a Smart Dubai Smart Services igazgatója.

Dubaiban újraformálják az üzleti modelleket. Az egyik legújabb applikáció a Dubz. Ennek segítségével már otthonról vagy a hotelből kényelmesen becsekkolhatjuk a csomagjainkat – írja az Euronews.

A szolgáltatás használatakor megjelenik egy ember az általunk megadott címen. Ellenőrzi az útlevelünk, leméri és felcímkézi a bőröndöt, átadja a beszállókártyát és elvégzi a biztonsági ellenőrzést. Majd elviszi a csomagunkat a repülőtérre, amit aztán a célállomáson kapunk meg.

„A Dubz esetében az egyik legkomolyabb befektetést a biztonság igényelte. A befektetésnek és a repülőtéri hatósággal, a rendőrséggel, a vámmal, magával a várossal kötött együttműködésnek köszönhetően tudtuk elérni azt, hogy a csomagok biztonságban vannak és az ügyfelek nyugodtak lehetnek” – mondta Omar Abou Faraj, a Dubz társalapító-vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-05 16:40:00
A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500–3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS