45 óra alatt költöztetik el a Turkish Airlines összes járatát

2019. 03. 27., 11:45

Többszöri időpont-módosítás után a Turkish Airlines április 6-án átköltözteti összes járatát az Atatürk repülőtérről az új isztambuli légi kikötőbe.

A tervek szerint április 5-én az utolsó járat Szingapúrba indul a régi Atatürk repülőtérről, az első járat pedig az új óriásreptérről Ankarába repül majd. Az összes járat átköltöztetése 45 óra alatt megtörténik – írja a turizmus.com.

Az új repülőtér 1 millió 300 ezer négyzetméteres terminálja a világ legnagyobb, egyetlen fedél alatt megvalósuló repülőtéri terminálja. A reptéri utasvárók területe 22 ezer négyzetméter. A tervek szerint a légi kikötő évi 200 millió utast képes fogadni, ami a duplája a jelenlegi legnagyobb repülőtér kapacitásának.

A 12 milliárd dolláros költségvetésű projekt keretében egy zöld repülőtér jött létre a török nagyvárosban a komplex hulladék-újrahasznosító és esővíz-visszaforgató rendszerek révén.

A Turkish Airlines tovább bővíti flottáját, 221 repülőgépre van érvényes megrendelése, így 2023-ban a flottájában 550 repülőgép lesz szolgálatban.

A légitársaság 2018-ban több mint 75 millió utast szállított, a világ 124 országába üzemeltet járatokat, ezzel világelső.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS