27 millióan rejtve maradnak a munkát ajánlók előtt Amerikában

2021. 09. 09., 10:45

Az automata munkaerő-felvételi szoftverek rengeteg tehetséget hagynak figyelmen kívül – állítja jelentésében a Harvard Business School.

A jelentés szerint az Egyesült Államokban több millió állásjelölt be sem teheti a lábát az ajtón. Nem mintha alkalmatlanok lennének egy pozícióra, hanem azért, mert a szoftver automatikusan elutasítja a jelentkezőket rossz vagy túlságosan leegyszerűsített kritériumok alapján – idézi a jelentést a Computerworld.

Az USÁ-ban dolgozók mintegy 75 százalékban használ ilyen szoftvert, de ez az arány a Fortune 500-as cégek esetében akár 99 százalékra is emelkedhet. Bár a számtalan pályázat átnézéséhez használt technológia kétségtelenül sok időt takarít meg a vállalatoknak, ez aggasztóan sok pályázót hagy a partvonalon.

Az Egyesült Államokban mintegy 27 millió munkavállaló marad „rejtve” a szoftverek miatt, de Németországban és az Egyesült Királyságban is hasonló a probléma.

A kutatók által megkérdezett 10 vezetőből kilenc azt mondta, hogy tisztában van azzal, hogy az automatizált rendszerek sok jó jelöltet elzárnak az interjútól. Néhányan azt mondták, hogy változtatni szeretnének a kiválasztási rendszeren.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS