Túléli a válságot az Air Serbia?

2020. 12. 15., 11:30

Az Air Serbia semmilyen szempontból nem jelent pénzügyi kockázatot a szerb számára – jelentette ki Siniša Mali szerb pénzügyminiszter.

A szerb pénzügyminiszter és elvetette azokat az állításokat, miszerint a csőd szélére jutott repülőtársaságot állami költségvetési forrásokból „titokban” támogatják – írja a Magyar Szó.

A miniszter a Politika napilapban megjelent szerzői cikkében közzétette: a vállalat november 17-ig 9,8 milliárd dinárt (82,1 millió eurót) fizetett be az államkasszába, ami a nemzeti repülőtársaság közvetlen hozzájárulása a köztársasági költségvetéshez.

A pénzügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy számos ország támogatja a jelenlegi körülmények között nemzeti légi társaságát. „Mint minden repülőtársaságnak a világon, az Air Serbiának is szüksége van segítségre. Minden feltétel adott, hogy ezt az állam meg is tegye” – szögezte le Mali.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS