Sztrádaügyekben felettébb optimista a közlekedési minisztérium Romániában

2020. 07. 23., 12:15

Miközben bejelentették, hogy megkezdődtek az építési munkálatok az észak-erdélyi autópálya újabb Maros megyei szakaszán, arról is hír érkezett, hogy „becsúszott a domb” az épülő A10-es sztrádára.

A Strabag megkezdte az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely és Nyárádtő közötti szakasza és a bekötőút építését – írja a Krónika. Összesen egy 9,2 kilométeres szakaszról van szó, amelyből 4,5 kilométer a sztráda, 4,7 kilométer pedig a bekötőút. A szerződés értéke áfa nélkül 192,059 millió lej.

Rossz hírek is érkeztek a sztrádaépítőktől. Minden valószínűség szerint tovább fog késni az amúgy már kétéves késésben levő Szászsebes–Torda autópálya átadása, miután az elmúlt időszak heves esőzései nyomán becsúszott a domboldal az épülő útra.

A román közlekedési minisztérium illetékesei közben mernek nagyot álmodni. A 2020–2030-as időszakra szóló befektetési terv szerint tíz év alatt 3000 kilométerrel fog bővülni a romániai autópálya-hálózat. Ez évi 300 kilométert jelent, ami túlzottan optimistának hat, miután az idei évre 80 kilométerrel számolnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-17 19:40:21
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ismételten kiállítóként vett részt a már harmadik alkalommal megrendezett üzleti eseményen, ahol olyan égető kérdésekre igyekeztek vállalkozások vezetői számára válaszokkal adni, mint a fenntarthatóság, finanszírozás, munkaerő-kölcsönzés és atipikus foglalkoztatási formák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS