Önt bosszantja a képviselői bérek növekedése? Ez a helyzet Szlovákiában

2018. 12. 15., 16:00

Peter Pellegrini szlovák kormányfő megérti, hogy az embereket irritálja, hogy emelkedik a képviselők fizetése.

A szlovák kormányfő az RTVS Szombati dialógusok műsorában beszélt erről. Peter Pellegrini szerint a dolog hátulütője az, hogy idén nem fogadták el a közjogi méltóságok jutalmazásának új modelljét – írja a hirek.sk.

Nem arról van szó, hogy a képviselők valamit megszavaztak, hanem, hogy nem is volt szavazás a kérdésről, ezért vissza kellett térni a még 2008-ban jóváhagyott törvényhez és ennek alapján fogják kiszámítani a képviselői fizetéseket.

Pellegrini nagy hibának tartja, hogy az ügyet nem kezelték már évekkel korábban. Amikor jól ment a gazdaságnak, jelentősen emelkedett a minimálbér és az átlagbér, és ha ezzel párhuzamosan a képviselők fizetése is arányosan emelkedett volna, senkiben nem keltett volna negatív emóciókat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 09:18:58
A januári csend után több nagybank is lépett, és elkezdte csökkenteni a kölcsönök kamatait. Volt olyan közülük, amelyik ezt a lakáshiteleknél és a személyi kölcsönöknél is megtette.
2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS