Megbírságolták a legnagyobb áramszolgáltatókat Romániában

2021. 04. 22., 13:00

Két éve le nem olvasott villanyórák, számlázási gondok, elmulasztott tájékoztatás – számos gondot találtak a román Országos Energiaár-szabályozó Hatóság ellenőrei a villanyáram-szolgáltatóknál az elmúlt időszakban végzett ellenőrzések során.

Megbírságolta a legnagyobb romániai áramszolgáltatókat a román Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) a számlázással és a tájékoztatással kapcsolatos szabálytalanságok miatt – írja a Krónika.

Nagy-Bege Zoltán, a hatóság alelnöke elmondta: a liberalizáció, az ehhez kapcsolódó nagyobb érdeklődés problémákat hozott felszínre, egyre több fogyasztói panasz fut be a hatósághoz, és bár ezekre egyenként is reagálnak, megoldják, nyilvánvalóvá vált, hogy átfogó ellenőrzésre van szükség.

Az alelnök abban bízik, hogy nemcsak az lesz az ellenőrzések következménye, hogy a szolgáltatók kifizetik a pár százezer lejes bírságot, hanem az is, hogy a fogyasztók érdekében javítanak a hozzáálláson.

Idén februárban és márciusban a számlakibocsátással és a tájékoztatással kapcsolatban vizsgálódtak. A villamosenergia-szolgáltatási szabályozás ugyanis előírja, hogy mindenkinek, aki egyetemes szolgáltatást kap, tehát még nem kötött szabadpiaci szerződést, havonta kell számlázni, kivéve, ha az ügyfél beleegyezik a kéthavi vagy más időszakonként történő számlázásba.

Azt is ellenőrizték, hogy ha nem olvasták le havonta a mérőórákat, mekkora energia mennyiséget számláztak. Ez esetben is egyértelmű a szabályzat: ha nem olvassák le a villanyórát, akkor a fogyasztó által leolvasott és leközölt óraállást kell figyelembe venni.

A számlázással kapcsolatos szabálytalanságok miatt a CEZ, az E.ON és az Electrica Furnizare kapott büntetést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS