Így támasztanák fel a belföldi turizmust a járvány után Romániában

2020. 03. 24., 10:45

A román kormány sürgősségi kormányrendelettel készül meghosszabbítani az elkövetkező időszakban azoknak az üdülési csekkeknek az érvényességét, amelyek a következő hónapokban lejárnak.

Virgil Popescu román gazdasági miniszter közölte: az év végéig vagy akár egy évvel is meghosszabbíthatják az üdülési utalványoknak az érvényességét, hogy aki kapott belőlük, az ki is tudja használni – írja a Krónika.

„Normális, hogy a válság után újra kell indítanunk a gazdaságot, és a turizmusnak működnie kell” – jelentette ki a gazdasági tárca vezetője.

Első körben az idegenforgalomban tevékenykedő vállalkozásokra – utazási irodákra, szállásadókra – sújtott le a koronavírus-járvány miatt kialakult válság, aztán a kormány elrendelte a vendéglők, bárok bezárását is.

A gazdasági miniszter arra kérte a polgárokat, hogy ne kérjék rögtön vissza a pénzüket az utazási irodáktól, ha őszi vagy téli utazási csomagot fizettek ki, hogy ne okozzanak működési gondot ezeknek a vállalkozásoknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS