Elutasították az óvást, épülhet a sztrádaszakasz Észak-Erdélyben

2022. 09. 16., 17:19

2023. végére 75 percre rövidülhet az utazási idő Kolozsvár és Marosvásárhely között, amennyiben a kivitelező tartja a szerződési feltételeket. Kezdődhet a munka az észak-erdélyi autópálya hiányzó szakaszán.

A Strabag és a Geiger építheti az észak-erdélyi autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti hiányzó szakaszát – döntött az óvások elbírálására létrehozott országos tanács (CNSC) – írja a Krónika.

Az osztrák és a német cég társulását augusztus 8-án nyertesnek kiáltották ki, a Drum Asfalt–Trameco duó azonban óvást nyújtott be.

Az új döntés után, ha a bürokratikus procedúra nem húzódik el, akár a jövő év végéig elkészül a hiányzó pályaszakasz. Erdély két nagyvárosa, Marosvásárhely és Kolozsvár között 75 percre rövidülhet az utazási idő.

A beruházás nettó 420 millió lejbe kerül.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS