Bács községben irigyelhetik az újvidéki fizetéseket

2021. 07. 29., 16:00

Szerbiában a bruttó átlagbér májusban 89.720 dinár volt, nettóban kifejezve 65.025 dinár – közölte a Köztársasági Statisztikai Hivatal.

Az idei év első öt hónapjában a bruttó jövedelem névlegesen 8,3 százalékkal, ténylegesen pedig 6,1 százalékkal emelkedett a múlt év azonos időszakához képest – írja a Magyar Szó. A nettóban kifejezett átlag nominálisan 8,5, reálisan pedig 6,3 százalékkal növekedett. A májusi átlagkereset 49.869 dinárt tett ki.

Vajdaságban, ahol a nettó átlagfizetés májusban 61.542 dinárt tett ki, a bérek közötti szakadék óriási. Az Újvidéken bejelentett dolgozók nettó átlagbére 73.516 dinár, ami jelentősen több az országos és a vajdasági átlagnál, de még mindig messze elmarad a belgrádi 80.157 dináros átlagkeresettől.

Versec az egyetlen város Vajdaságban, amely megközelíti az újvidéki átlagbért 70.599 dinárral. A harmadik helyen Pancsova (Pančevo) szerepel 63.685 dináros átlagfizetéssel. Bács községben viszont a nettó átlagbér májusban csak 48.287 dinár volt.

Jelentősen kisebbek a keresetek az észak-bácskai körzetben is. Szabadka községben a májusi nettó átlagbér 59.427 dinár volt, Topolya községben 54.640 dinár, Kishegyesen pedig mindössze 50.239 dinár.

Újvidéken a bérek az állami szektorban a legmagasabbak. Az átlagfizetés 73.277 dinár, és még ennél is többet keresnek a munkavállalók az állami vállalatoknál. Az egészségügyben dolgozók nettó átlagfizetés jelenleg havi 75.897 dinár.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS