Bács községben irigyelhetik az újvidéki fizetéseket

2021. 07. 29., 16:00

Szerbiában a bruttó átlagbér májusban 89.720 dinár volt, nettóban kifejezve 65.025 dinár – közölte a Köztársasági Statisztikai Hivatal.

Az idei év első öt hónapjában a bruttó jövedelem névlegesen 8,3 százalékkal, ténylegesen pedig 6,1 százalékkal emelkedett a múlt év azonos időszakához képest – írja a Magyar Szó. A nettóban kifejezett átlag nominálisan 8,5, reálisan pedig 6,3 százalékkal növekedett. A májusi átlagkereset 49.869 dinárt tett ki.

Vajdaságban, ahol a nettó átlagfizetés májusban 61.542 dinárt tett ki, a bérek közötti szakadék óriási. Az Újvidéken bejelentett dolgozók nettó átlagbére 73.516 dinár, ami jelentősen több az országos és a vajdasági átlagnál, de még mindig messze elmarad a belgrádi 80.157 dináros átlagkeresettől.

Versec az egyetlen város Vajdaságban, amely megközelíti az újvidéki átlagbért 70.599 dinárral. A harmadik helyen Pancsova (Pančevo) szerepel 63.685 dináros átlagfizetéssel. Bács községben viszont a nettó átlagbér májusban csak 48.287 dinár volt.

Jelentősen kisebbek a keresetek az észak-bácskai körzetben is. Szabadka községben a májusi nettó átlagbér 59.427 dinár volt, Topolya községben 54.640 dinár, Kishegyesen pedig mindössze 50.239 dinár.

Újvidéken a bérek az állami szektorban a legmagasabbak. Az átlagfizetés 73.277 dinár, és még ennél is többet keresnek a munkavállalók az állami vállalatoknál. Az egészségügyben dolgozók nettó átlagfizetés jelenleg havi 75.897 dinár.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 11:18:38
Rekordot döntött idén az első három hónapban az utasbiztosítások díjbevétele. Azok a magyarok, akiknek telik rá, ismét utaznak, és többet költenek erre, mint korábban bármikor – derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2023-06-07 09:18:57
A parlamentnek benyújtott adótörvénycsomag szerint olyan ideiglenesnek mondott terheket is állandóvá tesz a kormány, amelyeket az extraprofitadó részeként eredetileg csak 2022-re és 2023-ra vezetett be. Ilyen az értékpapírügyletekre is kivetett tranzakciós adó, a kiterjesztett népegészségügyi adó, valamint a repülőjegyadó.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS