Az ínyenc online vásárlók többsége többet fizetne a minőségért

2020. 06. 08., 13:45

Online vásárlásaik során a szlovákiai fogyasztók jóval környezettudatosabbak az európai átlagnál – derül ki a csomagszállítással foglalkozó DPDgroup megbízásából készített nemzetközi felmérésből.

„A szlovákiai vásárlók egyre jobban odafigyelnek az internetes kereskedelem környezetre gyakorolt hatásaira, ehhez kapcsolódóan pedig hajlandók többet fizetni a környezetbarát szolgáltatásokért, és el is várják a szolgáltatóktól a környezettudatos magatartást” – nyilatkozta az Új Szónak Andrea Bačíková, a DPD szlovákiai marketingmenedzsere.

A DPDgroup megbízásából 21 európai ország több mint 23 ezer állampolgárát kérdezték meg online vásárlási szokásairól. A felmérésben részt vevő országokban a lakók többsége ugyan fontosnak tartja, hogy az e-kereskedelem résztvevői felelős környezetpolitikát folytassanak, de csak az 50 százalékuk választ ez alapján terméket vagy szolgáltatást.

„Szlovákiában a válaszadók csaknem kétharmada részesíti előnyben a környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat, és nagyjából a felük hajlandó pluszárat fizetni ezekért” – mondta Bačíková.

„Azok a cégek és kereskedők, amelyek és akik jobban odafigyelnek a környezetvédelmi szabályokra, hosszabb távon több szlovákiai ügyfelet szerezhetnek” – állítja Bačíková.

A felmérés szerint a jövő növekedésének a motorja az ínyenc vásárló lesz, aki – közepes gyakorisággal – jól meghatározott kategóriákba tartozó termékeket rendel online, kedveli az online vásárlás nyújtotta élményt, magas igényeket fogalmaz meg a kiszállítással és a visszaküldéssel szemben. 57 százalékuk hajlandó magasabb összeget fizetni olyan szolgáltatásért, amely könnyebbé teszi az életét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS