Kerítésfestés, közös játék otthonban lakó gyerekekkel, újraélesztés és elsősegély tanfolyam, kutyasétáltatás, szendvicskészítés – néhány példa a Budapesti Gazdasági Egyetem Önkéntesség Hetének programjaiból, amelyeken az egyetem közössége, munkatársak és hallgatók közösen segítették 10 civil szervezet munkáját.
Idén már második alkalommal rendezték meg a BGE-n az Önkéntesség Hetét április 25. és 29. között, több mint 100 hallgató és kolléga részvételével. A programsorozat létrehozásának hátterében az a szándék áll, hogy megmutassák, milyen sokszínű is lehet az önkéntesség, és hogy mindenki megtapasztalhassa a segítségnyújtás örömét, egy összegyetemi megmozdulás közösségi erejét.
Az Önkéntesség Hetében lelkes munkatársak, magyar és külföldi hallgatók többféle programon szolgálhatnak jó ügyeket. A Down Alapítványnál, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél, valamint a Szociális és Rehabilitációs Alapítványnál kerítést festettek, a Menedékház Alapítvány otthonában gyerekekkel játszottak, a Budapest Bike Maffiával szendvicseket készítettek hajléktalanok számára, az Ürömi Állatotthonban az állatok körüli teendőkben segítettek, míg Dobogókőn a Magyar Turista Egyesülettel a túraútvonalakat tisztították meg a szeméttől.
„Az ország egyik legnagyobb egyetemi közösségeként nagy a felelősségünk, és egyben a lehetőségünk is arra, hogy hatást tudjunk elérni cselekedeteinkkel. Az egyik ilyen társadalmi hatás az önkéntes tevékenységből eredhet. Hetek óta részt veszünk az ukrajnai menekültek támogatásában, és büszkék vagyunk rá, hogy sok hallgatónk és munkatársunk ezen a héten újabb jelentős közösségi ügyek mellett állt ki segítő szándékkal. Ilyen koncentrált hét legközelebb egy év múlva lesz, de sokan addig is folytatjuk az önkénteskedést” – mondta az esemény kapcsán dr. Radácsi László, stratégiai rektorhelyettes, a BGE Fenntarthatósági Tanácsának társelnöke.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.