Tíz civil szervezet munkáját segítik a BGE hallgatói és munkatársai

2022. 04. 29., 20:34

Kerítésfestés, közös játék otthonban lakó gyerekekkel, újraélesztés és elsősegély tanfolyam, kutyasétáltatás, szendvicskészítés – néhány példa a Budapesti Gazdasági Egyetem Önkéntesség Hetének programjaiból, amelyeken az egyetem közössége, munkatársak és hallgatók közösen segítették 10 civil szervezet munkáját.

Idén már második alkalommal rendezték meg a BGE-n az Önkéntesség Hetét április 25. és 29. között, több mint 100 hallgató és kolléga részvételével. A programsorozat létrehozásának hátterében az a szándék áll, hogy megmutassák, milyen sokszínű is lehet az önkéntesség, és hogy mindenki megtapasztalhassa a segítségnyújtás örömét, egy összegyetemi megmozdulás közösségi erejét.

Az Önkéntesség Hetében lelkes munkatársak, magyar és külföldi hallgatók többféle programon szolgálhatnak jó ügyeket. A Down Alapítványnál, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél, valamint a Szociális és Rehabilitációs Alapítványnál kerítést festettek, a Menedékház Alapítvány otthonában gyerekekkel játszottak, a Budapest Bike Maffiával szendvicseket készítettek hajléktalanok számára, az Ürömi Állatotthonban az állatok körüli teendőkben segítettek, míg Dobogókőn a Magyar Turista Egyesülettel a túraútvonalakat tisztították meg a szeméttől.

„Az ország egyik legnagyobb egyetemi közösségeként nagy a felelősségünk, és egyben a lehetőségünk is arra, hogy hatást tudjunk elérni cselekedeteinkkel. Az egyik ilyen társadalmi hatás az önkéntes tevékenységből eredhet. Hetek óta részt veszünk az ukrajnai menekültek támogatásában, és büszkék vagyunk rá, hogy sok hallgatónk és munkatársunk ezen a héten újabb jelentős közösségi ügyek mellett állt ki segítő szándékkal. Ilyen koncentrált hét legközelebb egy év múlva lesz, de sokan addig is folytatjuk az önkénteskedést” – mondta az esemény kapcsán dr. Radácsi László, stratégiai rektorhelyettes, a BGE Fenntarthatósági Tanácsának társelnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 20:09:46
A SkillX szeptember végén tartott szakmai rendezvényén mutatták be a cég legfrissebb kutatásának eredményeit. Az eseményen szóba került több olyan aktuális kérdés is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet, a munkavállalói fejlődést, valamint a céges munkaerő-kiválasztási folyamatokat és a munkaerő megtartását.
2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS