Tíz civil szervezet munkáját segítik a BGE hallgatói és munkatársai

2022. 04. 29., 20:34

Kerítésfestés, közös játék otthonban lakó gyerekekkel, újraélesztés és elsősegély tanfolyam, kutyasétáltatás, szendvicskészítés – néhány példa a Budapesti Gazdasági Egyetem Önkéntesség Hetének programjaiból, amelyeken az egyetem közössége, munkatársak és hallgatók közösen segítették 10 civil szervezet munkáját.

Idén már második alkalommal rendezték meg a BGE-n az Önkéntesség Hetét április 25. és 29. között, több mint 100 hallgató és kolléga részvételével. A programsorozat létrehozásának hátterében az a szándék áll, hogy megmutassák, milyen sokszínű is lehet az önkéntesség, és hogy mindenki megtapasztalhassa a segítségnyújtás örömét, egy összegyetemi megmozdulás közösségi erejét.

Az Önkéntesség Hetében lelkes munkatársak, magyar és külföldi hallgatók többféle programon szolgálhatnak jó ügyeket. A Down Alapítványnál, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél, valamint a Szociális és Rehabilitációs Alapítványnál kerítést festettek, a Menedékház Alapítvány otthonában gyerekekkel játszottak, a Budapest Bike Maffiával szendvicseket készítettek hajléktalanok számára, az Ürömi Állatotthonban az állatok körüli teendőkben segítettek, míg Dobogókőn a Magyar Turista Egyesülettel a túraútvonalakat tisztították meg a szeméttől.

„Az ország egyik legnagyobb egyetemi közösségeként nagy a felelősségünk, és egyben a lehetőségünk is arra, hogy hatást tudjunk elérni cselekedeteinkkel. Az egyik ilyen társadalmi hatás az önkéntes tevékenységből eredhet. Hetek óta részt veszünk az ukrajnai menekültek támogatásában, és büszkék vagyunk rá, hogy sok hallgatónk és munkatársunk ezen a héten újabb jelentős közösségi ügyek mellett állt ki segítő szándékkal. Ilyen koncentrált hét legközelebb egy év múlva lesz, de sokan addig is folytatjuk az önkénteskedést” – mondta az esemény kapcsán dr. Radácsi László, stratégiai rektorhelyettes, a BGE Fenntarthatósági Tanácsának társelnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS