Kékgalléros toborzás: új helyzet, új kihívások

2019. 10. 16., 17:10

A kékgalléros toborzásban érintetett HR vezetőket, gyár vagy retail hálózatban dolgozó üzleti vezetőket, toborzási szakembereket várják november 14-én a recruiTECH blue konferencián.

A kékgalléros munkaerő-toborzás is átalakult, felértékelődött a kiválasztás sebessége. A minőségi munkaerőhiány miatt és a teljes foglalkoztatáshoz közeledve új témákkal szembesülünk, amilyen például a buszoztatás, a szállásoltatás, a külföldi munkavállalók foglalkoztatása, a belépési bónusz, a maradási bónusz vagy az online toborzási eszközök – írják a szervezők.

A számos ágazatban egyre aggasztóbb munkaerőhiány új helyzetet idézett elő a toborzás területén – mondta el az Üzletem.hu-nak Toldi Gábor főszervező, a DTC Solution ügyvezető igazgatója. A mobilitás szintje alacsony, az ingázás viszont költséges, a szállásoltatás pedig számos nehézségbe ütközik. A jól ismert toborzási csatornák nem működnek, sokan beszélnek ugyan a Facebook nyújtotta lehetőségekről, de mégis kevés a konkrétum – sorolta a problémákat a szakember. A foglalkoztatóknak fel kell ismerniük, hogy az új munkatárakat nemcsak „megszerezni”, de megtartani is egyre nehezebb, hiszen akár néhány ezer forintos bérkülönbség is nyomós érv lehet a távozás mellett. Miközben pedig folyamatosan nő az ukrán – és várhatóan a vietnámi – munkavállalók száma Magyarországon, továbbra is megoldatlan a roma kisebbség munkaerő-piaci jelenlétének erősítése. Ha ezen a területen előre tudnánk lépni, annak nem csupán a munkaerőpiac lenne a nyertese – hangsúlyozta Toldi Gábor.

A konferencia fontosabb témái:

  • volumen toborzás rövid határidővel,
  • blue collar toborzási trendek és változások,
  • a CEO perspektívája a vállalat munkaerő igényéről,
  • ukrán foglalkoztatás, jogi keretek és tapasztalatok,
  • fiatalok álláskeresési preferenciái és elvárásai egy friss reprezentatív kutatás alapján,
  • kék galléros toborzás a közösségi médiában,
  • chatbotok a kék galléros előszűrés és tájékoztatás szolgálatában,
  • a dolgozói ajánlás mint a legerősebb toborzási csatorna.

A konferencia előadói között lesz Fertig Balázs, a Mol Regionális Toborzási vezetője, Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója, Szűts Ildikó, az OHE elnöke, Bajor László, a Flex HR-igazgatója, Szilágyi Zoltán, az IBIDEN Hungary Kft. HR vezetője és dr. Baltay Kristóf, a Chatboss ügyvezető igazgatója.

További részletek és információk a rendezvény honlapján olvashatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS