Kékgalléros toborzás: új helyzet, új kihívások

2019. 10. 16., 17:10

A kékgalléros toborzásban érintetett HR vezetőket, gyár vagy retail hálózatban dolgozó üzleti vezetőket, toborzási szakembereket várják november 14-én a recruiTECH blue konferencián.

A kékgalléros munkaerő-toborzás is átalakult, felértékelődött a kiválasztás sebessége. A minőségi munkaerőhiány miatt és a teljes foglalkoztatáshoz közeledve új témákkal szembesülünk, amilyen például a buszoztatás, a szállásoltatás, a külföldi munkavállalók foglalkoztatása, a belépési bónusz, a maradási bónusz vagy az online toborzási eszközök – írják a szervezők.

A számos ágazatban egyre aggasztóbb munkaerőhiány új helyzetet idézett elő a toborzás területén – mondta el az Üzletem.hu-nak Toldi Gábor főszervező, a DTC Solution ügyvezető igazgatója. A mobilitás szintje alacsony, az ingázás viszont költséges, a szállásoltatás pedig számos nehézségbe ütközik. A jól ismert toborzási csatornák nem működnek, sokan beszélnek ugyan a Facebook nyújtotta lehetőségekről, de mégis kevés a konkrétum – sorolta a problémákat a szakember. A foglalkoztatóknak fel kell ismerniük, hogy az új munkatárakat nemcsak „megszerezni”, de megtartani is egyre nehezebb, hiszen akár néhány ezer forintos bérkülönbség is nyomós érv lehet a távozás mellett. Miközben pedig folyamatosan nő az ukrán – és várhatóan a vietnámi – munkavállalók száma Magyarországon, továbbra is megoldatlan a roma kisebbség munkaerő-piaci jelenlétének erősítése. Ha ezen a területen előre tudnánk lépni, annak nem csupán a munkaerőpiac lenne a nyertese – hangsúlyozta Toldi Gábor.

A konferencia fontosabb témái:

  • volumen toborzás rövid határidővel,
  • blue collar toborzási trendek és változások,
  • a CEO perspektívája a vállalat munkaerő igényéről,
  • ukrán foglalkoztatás, jogi keretek és tapasztalatok,
  • fiatalok álláskeresési preferenciái és elvárásai egy friss reprezentatív kutatás alapján,
  • kék galléros toborzás a közösségi médiában,
  • chatbotok a kék galléros előszűrés és tájékoztatás szolgálatában,
  • a dolgozói ajánlás mint a legerősebb toborzási csatorna.

A konferencia előadói között lesz Fertig Balázs, a Mol Regionális Toborzási vezetője, Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója, Szűts Ildikó, az OHE elnöke, Bajor László, a Flex HR-igazgatója, Szilágyi Zoltán, az IBIDEN Hungary Kft. HR vezetője és dr. Baltay Kristóf, a Chatboss ügyvezető igazgatója.

További részletek és információk a rendezvény honlapján olvashatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.
2022-09-30 15:22:20
Megnövekedett az érdeklődés a tatabányai központú Komárom-Esztergom megyében található ingatlanok iránt. A legkeresettebb ingatlantípus a családiház, amelyre a vásárlók közel 10 millióval többet költenek átlagosan, mint két évvel ezelőtt.
2022-09-30 14:22:05
Újabb, 10 hektárnál kisebb földterületeket hirdetett meg értékesítésre a Nemzeti Földügyi Központ. A szántókra, rétekre és legelőkre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, a jogszabályban foglalt feltételeket figyelembe véve lehet elektronikusan vételi ajánlatot tenni.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.