Kékgalléros toborzás: új helyzet, új kihívások

2019. 10. 16., 17:10

A kékgalléros toborzásban érintetett HR vezetőket, gyár vagy retail hálózatban dolgozó üzleti vezetőket, toborzási szakembereket várják november 14-én a recruiTECH blue konferencián.

A kékgalléros munkaerő-toborzás is átalakult, felértékelődött a kiválasztás sebessége. A minőségi munkaerőhiány miatt és a teljes foglalkoztatáshoz közeledve új témákkal szembesülünk, amilyen például a buszoztatás, a szállásoltatás, a külföldi munkavállalók foglalkoztatása, a belépési bónusz, a maradási bónusz vagy az online toborzási eszközök – írják a szervezők.

A számos ágazatban egyre aggasztóbb munkaerőhiány új helyzetet idézett elő a toborzás területén – mondta el az Üzletem.hu-nak Toldi Gábor főszervező, a DTC Solution ügyvezető igazgatója. A mobilitás szintje alacsony, az ingázás viszont költséges, a szállásoltatás pedig számos nehézségbe ütközik. A jól ismert toborzási csatornák nem működnek, sokan beszélnek ugyan a Facebook nyújtotta lehetőségekről, de mégis kevés a konkrétum – sorolta a problémákat a szakember. A foglalkoztatóknak fel kell ismerniük, hogy az új munkatárakat nemcsak „megszerezni”, de megtartani is egyre nehezebb, hiszen akár néhány ezer forintos bérkülönbség is nyomós érv lehet a távozás mellett. Miközben pedig folyamatosan nő az ukrán – és várhatóan a vietnámi – munkavállalók száma Magyarországon, továbbra is megoldatlan a roma kisebbség munkaerő-piaci jelenlétének erősítése. Ha ezen a területen előre tudnánk lépni, annak nem csupán a munkaerőpiac lenne a nyertese – hangsúlyozta Toldi Gábor.

A konferencia fontosabb témái:

  • volumen toborzás rövid határidővel,
  • blue collar toborzási trendek és változások,
  • a CEO perspektívája a vállalat munkaerő igényéről,
  • ukrán foglalkoztatás, jogi keretek és tapasztalatok,
  • fiatalok álláskeresési preferenciái és elvárásai egy friss reprezentatív kutatás alapján,
  • kék galléros toborzás a közösségi médiában,
  • chatbotok a kék galléros előszűrés és tájékoztatás szolgálatában,
  • a dolgozói ajánlás mint a legerősebb toborzási csatorna.

A konferencia előadói között lesz Fertig Balázs, a Mol Regionális Toborzási vezetője, Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója, Szűts Ildikó, az OHE elnöke, Bajor László, a Flex HR-igazgatója, Szilágyi Zoltán, az IBIDEN Hungary Kft. HR vezetője és dr. Baltay Kristóf, a Chatboss ügyvezető igazgatója.

További részletek és információk a rendezvény honlapján olvashatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS