Fókuszban a fenntarthatóság a VOSZ kkv-konferenciáján

2023. 09. 19., 21:19

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete „Már ma tegyünk a fenntartható jövőért!” címmel KKV konferenciát rendez.

A VOSZ BPVRSZ Fenntarthatósági munkacsoportja rendezvénysorozatában olyan, a mindennapjainkban leginkább felmerülő, fenntarthatósági kérdésekben valós problémákat szemléltet, amelyekre megoldásokat is ajánl.

Az eseményen betekintést nyújtanak a fenntarthatósággal kapcsolatos alapfogalmakba, szabályozásba, ismertetik, hogy egyéni szinten mit lehet tenni a hulladékcsökkentés területén, beszélnek a fenntartható építőipari megoldásokról, megvizsgálják, hogyan feleljünk meg az új kihívásoknak, bemutatják új kezdeményezésüket, amelyhez aktív, tenni vágyó partnereket várnak.

Időpont: 2023. szeptember 22. péntek, 9:30-12:30

Helyszín: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége székháza, Budapest, VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 53., konferencia terem.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Link a regisztrációhoz

PROGRAM

09:30-09:45

Regisztráció

09:45-10:00

Köszöntés, megnyitó

Dr. Kiss Zoltán védnök, VOSZ elnökségi tag, a VOSZ BPVRSZ elnökhelyettese,

Faragó Ilona, a VOSZ BPVRSZ elnökségi tagja

10:00-10:20

Dorner Attila, a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet, területi igazgatója: „Egyéni kis lépések a Nagy Világért”.

10:20-10:40

Huber Anikó, a NUXON, Mielemed MPM Kft., gazdasági igazgatója,

Márton Ferenc, a NUXON, Mielemed MPM Kft. értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója: „Mi az a fenntarthatóság, és miért foglalkozzon vele egy vállalkozó?”

10:40-11:00

Szünet

11:00-11:20

Kopcsándy Anna, a Green Bird Kft. ügyvezetője: „Paradigmaváltás”.

11:20-11:40

Hegyvári Bálint, a PRESTON nemzetközi cégcsoport marketing és értékesítési igazgatója: „MiMondjuk.hu – Fenntartható technológiák és megoldások platformja a vállalkozó számára”.

11:40-12:30

Kérdések-válaszok – Interaktív fórum – Kerekasztal beszélgetés az előadókkal és a vállalkozások képviselőivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS