22 agrárszakma is bemutatkozik a Szakma Szár Fesztiválon

2022. 04. 23., 09:04

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve szervezi meg a Szakma Sztár Fesztivált, a Hungexpo területén, 2022. április 25-27. között. A 15. alkalommal megrendezendő eseményen közel 88 szakmával – amelyek közül számos az agráriumhoz köthető – ismerkedhetnek meg a látogatók.

A XV. Szakma Sztár Fesztiválon három ágazatban 22 szakmával képviseli a mezőgazdasági, erdészeti, az élelmiszeripari, valamint a környezetvédelmi és vízügyi szakképzést. A fesztivál keretében tartják meg a három ágazatban a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny végső döntőjét, amelyen – 12 szakképesítésben – 40 versenyző vesz részt.

A versenyzők már a fesztivált megelőzően, februárban megkezdték a megmérettetést, a Gödöllőn megrendezett írásbeli elődöntővel. Az írásbeli versenyen 525 tanuló vett részt, onnan 292-en jutottak tovább a döntők első fordulóiba. A gyakorlati és szóbeli versenyrészeken adtak számot tudásukról a döntőknek helyet adó 19 szakképzési intézményben március 2. és április 22. között. Minden tanuló, aki legalább 71 százalékos eredményt ért el, felmentést kap a szakmai vizsga alól.

A szervezésben való közreműködésen túl a NAK országosan 2500 általános iskolai tanuló számára biztosítja a Szakma Sztáron való részvételt. A versenyek mellett jelentős hangsúlyt kapnak a D pavilonban megrendezett szakmabemutatók, ahol 22 agrárszakmával ismerkedhetnek meg a látogatók. Sőt nemcsak távolról szerezhetnek ismereteket az agrárium világáról, hanem sokkal közelebbről is, ugyanis a foglalkoztató szigeteken akár ki is próbálhatják magukat az érdeklődők.

A rendezvényen cél megismertetni a pályaválasztókat és az újrakezdőket a mezőgazdaság és az élelmiszeripar érdekes és változatos világával. A Szakma Sztár igazi, élményekkel teli fesztivál lesz a döntős tanulók és a helyszínre látogató érdeklődők számára is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-20 18:10:00
Az ültetésre szánt növények távértékesítése kizárólag növényútlevéllel megengedett, amely igazolja, hogy a termesztés és előállítás a növény-egészségügyi követelmények betartásával történt – hívja fel a figyelmet a Nébih.
2023-03-20 17:10:55
A klasszikus irodai munkakörök esetében elterjedtek a távmunkavégzés és annak flexibilis megjelenési formái: a határon átnyúló home office, a „mobile working” vagy akár a „workation”. A Grant Thornton összefoglalta a határon átnyúló munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb adózási kérdéseket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS