Történelmi átállást hajt végre a hétvégén az Erste Bank

2022. 02. 04., 13:13

Fennállásának legnagyobb rendszerfrissítését hajtja végre a hazai Erste Bank ezen a hétvégén. Ez alatt nem minden szolgáltatása lesz elérhető. A Bank360.hu összegyűjtötte, mire érdemes készülniük péntek délutántól hétfő reggelig az Erste ügyfeleinek.

Az Erste Bank informatikai rendszereinek tervezett fejlesztése, illetve karbantartása miatt a hétvégén egyes szolgáltatások meghatározott ideig nem, vagy csak részlegesen lesznek elérhetőek – tette közzé az Erste Bank Hungary. 

A több százezer ügyfelet érintő folyamat során az Erste ígérete szerint egész idő alatt lehet használni a bankkártyákat az üzletekben, üzemelnek az ATM-ek, és legfeljebb pár perces kiesést leszámítva az online vásárlások is működni fognak.

Ez lesz az Erste magyarországi történetének egyik legnagyobb informatikai rendszer frissítése. A bank az átállással javítja adatkezelését, fejlesztési gyorsaságát, ügyfelei adatbiztonságát, valamint sok más fontos piaci és szabályozói elvárás szerinti informatikai képességét. A Bank360.hu kérdésére az Erste részletezte, hogy mire számíthatnak az ügyfelei a hétvégén, milyen szolgáltatásokat tudnak elérni, és miben lesznek korlátozások.

Meddig tart az informatikai rendszerek frissítése?

A tervek szerint február 4. (péntek) 16 órától február 7. (hétfő) 8 óráig folyik a karbantartás.

Milyen szolgáltatások nem lesznek elérhetőek?

Február 4. 16 óra és február 5. 22 óra között:

 • George Weben: saját kapcsolattartási adatok módosítása, számlakivonat kézbesítés módjának módosítása
 • George Appon és George Weben: őrszem értesítés szolgáltatás kezelése (beállítás, módosítás, törlés), másodlagos azonosító kezelés, célbetét nyitása, online termékigénylés, regisztráció (Store)

Február 5. 22 és február 7. 8 óra között: 

 • George App 
 • George Web
 • Erste TeleBank (csak a bankkártya és George Web és George App tiltás funkció kapcsán érhető el)

Február 6. 7 óra és február 7. 8 óra között: 

 • Erste Vállalati NetBank
 • Erste Electra
 • Erste Business MobilBank
 • készpénzbefizetés ATM-en keresztül
 • mobilegyenleg feltöltés ATM-en keresztül

Milyen szolgáltatásokban lehetnek fennakadások?

Pár perces kiesés várható február 5. 22 óra és február 7. 8 óra között az SMS szolgáltatásokban és az internetes vásárlásokban (sikertelenség esetén azt kéri a bank, hogy kis idő múlva próbálják meg az ügyfelek újra).

Milyen szolgáltatások lesznek elérhetőek a karbantartás alatt?

 • fizetés és vásárlás bankkártyával üzletekben
 • készpénzfelvétel és egyenleglekérdezés ATM-en keresztül
 • bankkártya, valamint George Web és George App tiltása TeleBankon keresztül
 • MobilePay
 • weboldal szolgáltatások

Az érintett szolgáltatások listája és a karbantartások idejéről itt lehet még tájékozódni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-29 13:10:00
2024. március 1-jén módosul az UJEGYKE-nyomtatvány, ettől az időponttól már külön is bejelenthető állandó meghatalmazás az áruk uniós vámjogi státuszáról szóló igazolás (T2L vagy T2L/F) kiadásával kapcsolatos ügyek intézésére – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS