Profession.hu: a cégek háromnegyedét érinti idén a fluktuáció

2023. 11. 22., 17:10

A vállalatok visszafogott toborzással működtek az elmúlt időszakban a változékony gazdasági környezet miatt. A fluktuáció által érintett cégek aránya kis mértékben nőtt tavalyhoz képest – olvasható a Profession.hu friss, HR Körkép 2023 kiadványából.

Tavalyhoz képest csak minimális a növekedés a munkaerő-vándorlás tekintetében a magyarországi cégeknél, munkavállalóknak kínált álláslehetőségek száma viszont jelentősen csökkent. A két tényező együttes hatása miatt jelentősen megnövekedtek a hirdetésekre eső az átlagos jelentkezőszámok.

Gyakori a növekvő elvándorlás

A fluktuáció a magyarországi vállalatok 78 százalékát érintette idén valamilyen mértékben, változatlan vagy közel azonos csapatról a cégeknek 22 százaléka számolt be. Az előző évhez képest magasabb munkaerő-áramlásról a válaszadó szervezetek 44 százaléka nyilatkozott, 34 százalékuk pedig nagyjából azonos mértékűről. Tavaly nagyjából hasonló volt az arány, a cégeknek a háromnegyedét érintette valamilyen mértékben a fluktuáció, ami a gépgyártási, nehézipari szektorban az átlagosnál magasabb arányban volt jellemző.

Kik váltanak leggyakrabban munkát?

Az állást váltó munkavállalók tekintetében jelentős változások mutatkoznak kor és végzettség tekintetében is. Továbbra is a 18-39 éves munkavállalók a legaktívabbak az álláspiacon, idén viszont nagyobb arányban kezdtek új munkát keresni az elmúlt évekhez képest. 2021-ben az említett korcsoportba tartozó munkavállalóknak egyharmada váltott munkát, míg 2023-ban már több, mint fele.

Továbbra is a középfokú végzettségű munkavállalók cserélnek leggyakrabban állást: 53 százalékuk váltott munkahelyet idén, 8 százalékkal többen, mint tavaly. Jelentősen nőtt viszont a felsőfokú végzettségűek körében az aktív munkakeresők aránya az elmúlt két évben: míg 2021-ben az említett munkavállalói csoport 23 százaléka váltott munkát, idén ez az arány 45 százalékra emelkedett. Fontos viszont kiemelni, hogy többek között a járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt két éve még erős visszafogottság jellemezte a munkavállalókat a munkahelyváltás terén.

„A vállalatok részéről jelenleg kivárás figyelhető meg a toborzás tekintetében, várhatóan lassú nyitás fogja váltani ezt az időszakot. A korlátozottabb munkalehetőségek ellenére is jelentős munkavállalói aktivitást az infláció, a remélt magasabb bér is jelentősen motiválja. Ilyen helyzetben különösen fontos a cégek számára a munkaerő megtartása és az új szakemberek minél hatékonyabb felvétele. Ahhoz azonban, hogy vonzó legyen a meglévő és potenciális új munkavállók számára a vállalat, nem csak a pénzbeli juttatás lehet meghatározó tényező. Számos olyan lehetőség adott, ami nem igényel többletkiadást, például a gyors és hatékony felvételi folyamat a jó jelöltélmény elősegítésére, vagy a távmunkavégzés biztosítása – ahol persze ennek a lehetőségnek az elvi lehetősége adott –, valamint a bértranszparencia is javíthatja a munkavállalók viszonyulását a céghez” – fogalmazott Dencső Blanka, a Profession.hu piackutatási szakértője.

Jól reagáltak a cégek

A korábbiakhoz hasonlóan újra nagyobb arányban vágtak neki kész HR-stratégiával a cégek az évnek, 46 százalékuk készített ilyet, ebben 2018 óta egyedül 2021-ben volt látható jelentősebb visszaesés, ami a járványhelyzet okozta bizonytalansággal magyarázható. A korábbi éveket megelőzve idén tízből hat vállalat indította az évet kész létszámtervvel. Az adatokból látható, hogy bár a toborzás intenzitása visszafogott, annak hatékonyságára viszont egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a magyarországi munkaadók: 80 százalékuk legalább alkalmanként, tízből négy pedig rendszeresen méri és elemzi az álláshirdetéseinek eredményeit. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS