Perlusz László: egyszerűen munkába tudnak állni a háború elől menekülők

2022. 03. 25., 17:00

Eddig kedvezők az orosz–ukrán háború elől menekülők elhelyezkedésével kapcsolatos tapasztalatok – mondta a Magyar Nemzetnek Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

A menekülőknek segítséget tudnak nyújtani a vállalkozások mind az elhelyezkedésben, mind adott esetben elszállásolásukban. Ehhez jelentősen hozzájárul az állam támogatása is – fogalmazott Perlusz László. A főtitkár megjegyezte: nemcsak az észak-keleti országrészben vállalnak munkát a háború elől menekülők, de az ország más részein is el tudnak helyezkedni. Elsősorban azok az ágazatok tudják foglalkoztatni az érintetteket, amelyek szívesen alkalmaznak női munkaerőt. Ezek közé tartozik a feldolgozóipar vagy a későbbiekben a turizmus- és vendéglátás.

Perlusz László hozzátette: egyelőre jól képesek kezelni a vállalkozások a menekültek magyarországi integrációját. Ha a háború és az energiaválság nem fékezi le a gazdaságot és az alapanyaghiány nem vezet leállásokhoz, akkor a jövőben sem kell attól tartani, hogy munka nélkül maradnának az ideérkezők.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-26 18:43:00
Magyarországon is óriási lehetőséget látnak a dróntechnológiában, amelynek számszerűsítették a várható hatékonyságát: a GDP-növelő hatása 280 milliárd forint, a potenciális új munkahelyek száma közel 18 ezer fő.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS