Még több fizetésért dolgoznának az informatikusok

2021. 09. 06., 16:00

Az informatikusoknak eddig sem voltak elhelyezkedési gondjaik, a Covid teremtette helyzetben pedig valóságos roham indult a digitalizációhoz nélkülözhetetlen szakemberekért – a korábbiaknál magasabb jövedelemért.

A Covid-járvány első időszakában (2020. márciustól augusztusig) a magyarországi cégek mintegy 30 százaléka a kivárást választotta, és azt tervezte, hogy ezen időszak elmúltával vág bele a bővítésbe – írja a Computerworld.

Mindössze a vállalatok 30 százaléka gondolta úgy, hogy 3-6 hónapon belül nem növeli csapatát. A munkaerő-toborzással és -közvetítéssel foglalkozó Bluebird azt tapasztalta, hogy 2021 augusztusára szignifikánsan – 2019-hez képest akár négy-ötszörösére – nőtt az IT szakemberek iránti igény.

A pandémia hangsúlyeltolódásokat okozott a munkaerő-toborzásban. Az egyik legfontosabb változás, hogy jelentősen megnőtt a kapcsolatfelvétel/interjú arány, azaz manapság a korábbiakhoz képest az IT szakemberek többszörösével kell felvenni a kapcsolatot ahhoz, hogy létrejöhessen egy interjú. A többszörösére nőtt az IT szakembereket elérő megkeresések száma, az informatikusok megválogatják, hogy kinek válaszolnak és kinek nem.

A Bluebird tapasztalatai szerint 2020-ban az aktív álláskeresők domináltak az elhelyezések során, de 2021-ben visszaállt a pandémia előtti állapot: az elhelyezettek mintegy fele passzív álláskereső.

Az IT recruitment területén a sikeres toborzáshoz nélkülözhetetlenné váltak a nyomonkövető-rendszerek. A sikeres toborzás előfeltételévé vált a nagy merítés és a gyorsaság.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS