Man at Work: valóban stagnál a munkaerőfelvétel?

2024. 04. 11., 12:10

Bár a hiányszakmákban nem kérdés, hogy továbbra is keresik a cégek a munkaerőt, más területeken nem ilyen egyértelmű a helyzet. Egyesek szerint stagnálás figyelhető meg, míg mások úgy látják, hogy változatlanul a kereslet-kínálat szabályoz. Milyen most a munkaerőpiaci helyzet, mit tapasztalnak a munkavállalók és a munkaadók? A kérdésekre a Man at Work szakértői válaszolnak.

A szakemberek szerint 2024 több szempontból is a változások éve a munkaerőpiacon. Munkavállalói oldalon úgy tűnhet, nehezebb most munkát találni, mint korábban. Több fórumon is arról beszélnek az álláskeresők, hogy végzettségtől függetlenül zárt ajtókon kopogtatnak, ha új munkahelyen szeretnének elhelyezkedni. Munkaadói oldalról számos külső, gazdasági tényező indokolhatja ezt a (valószínűleg átmeneti) stopot, már ha valóban beszélhetünk stagnálásról a munkaerő-felvételt tekintve.

„A Man at Worknél azt látjuk, ha jelenleg meg is figyelhető kis óvatosság néhány partnerünk részéről, ez a későbbiekben valószínűleg enyhülni fog. Annál is inkább, mert a hírek szerint továbbra is 300 ezer fő hiányzik a magyar munkaerőpiacról, ami szintén azt jelzi, hogy a cégeknek kell a munkaerő” – mondta Baradits Bulcsú, a Man at Work munkaerő-kölcsönzési üzletágvezetője.

Az üzletágvezető kiemelte: minősített kölcsönzőként a Man at Work különösen figyel arra, hogy – bár jó tapasztalataik vannak a harmadik országbeli munkavállalókkal kapcsolatban – külföldi munkavállalót csak akkor ajánljon ki a partnereihez, amikor már nincs elég magyar álláskereső.

„A magyar munkaerőtoborzás, illetve és az új emberek felvétele bizonyos szektorokban valóban nehezebb lehet, ezért is szoktuk kiemelni partnereinknek a megtartás fontosságát. Az elégedett munkaerő lényeges szerepet kap a termelés szempontjából, de segíthet a toborzásban is az ajánlói rendszeren keresztül” – magyarázta Baradits Bulcsú.

A kérdést az, hogyan gondoskodhat egy cég az elégedett munkaerőről, akit hosszabb távon is meg tudnak tartani? Az egyik legjobb út, ha kinevelik – erre szolgálnak a különböző és egyre több vállalatnál elérhető gyakornoki programok –, illetve a beilleszkedést segítő kezdeményezések is.

„A Man at Work büszke a részletesen kidolgozott onboarding programjára, amelynek köszönhetően az új kollégák már az első napon érzik, hogy biztos helyre kerültek, van kihez fordulniuk, ha tájékoztatásra vagy segítségre van szükségük” – mondta Ottó Csaba, a Man at Work ügyvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS