Dolgozna nőként Görögországban? Jól gondolja meg!

2019. 03. 05., 14:45

Görögországban nagyon nem jó nőként dolgozni, Csehországban viszont szárnyalnak a lehetőségek – derül ki egy felmérésből.

A világ melyik országában a legjobb, illetve a legrosszabb dolgozni? – ezt kutatták, s az eredményről a Forbes.com külsős szerzője számolt be.

Az 57 országból álló rangsor az Internations, a világ legnagyobb expat közösségének éves kérdőíve, az Expat Insider Survey alapján készült, közel 8900, külföldön élő nő válaszainak figyelembevételével. A kérdőívben rákérdeztek többek között a karrierlehetőségekre, munka-magánélet egyensúlyra és a létbiztonságra.

Az utolsó helyen Görögország végzett, az utolsó előttin pedig Olaszország. Mindkét országban a (külföldi) nők több mint fele látja negatívan a karrierlehetőségeit. Görögország egymás után negyedszer szerepel a rangsor végén.

Az idei győztes Csehország lett, 2015 óta 25 helyet javítva végezett a lista élén. A válaszolók szerint jó női munkavállalónak lenni Norvégiában, Dániában, Luxemburgban és Új-Zélandon is. Magyarországon már nem annyira, legalábbis a 45. helyet elnézve.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS