A Hyundai újra feltalálta a párhuzamos parkolást és a megfordulást

A Hyundai újra feltalálta a párhuzamos parkolást és a megfordulást
2023. 04. 29., 11:15

Egyedülálló járműkerék technológiát épített a Hyundai egy Ioniq 5-ös modellbe: az e-Corner névre keresztelt rendszer oldalaz, helyben körbefordítja vagy kifordítja a kocsit, sőt, a sávváltást is megreformálja.

Személyautótól teljesen idegen mozgásokra tette képessé Ioniq 5-ös modelljének egyik prototípusát a Hyundai. A gyártó az utóbbi években elég rendesen felvarrta a ráncokat a kínálatán, és EV-modelljeit egyre okosabb funkciókkal ruházza fel. A legújabb innováció, az e-Corner System persze nem szériatartozék, vagy extra, még a borsos, 17-19 millió forint körüli alapárról induló modellben sem. Legalábbis egyelőre.

Az új technológia képességeit, ami négy, eddig teljes képtelenségnek hitt mozgásirányra teszi képessé az Ioniq 5-öst, videón demonstrálta az autógyártó. A Hyundai Mobis, az márka alkatrészekkel foglalkozó részlege fejlesztés alatt álló technológiaként mutatja az e-Corner rendszert, pedig a látottak alapján több mint késznek és kielégítően működőnek tűnik. A teljesen új technológia lehetővé teszi, hogy az autó mind a négy kereke akár 90 fokban elforduljon (akár együtt, akár egymástól függetlenül), ami egészen lenyűgöző képességeket, autótól eddig ismeretlen mozgásirányokat eredményez.

Az egyik lehetséges alkalmazás a parkolás. A klipben egy teljesen elektromos Hyundai Ioniq 5 közvetlenül egy szabad parkolóhely mellé áll, majd mind a négy kerekét helyben elfordítja, merőlegesen a járdaszegélyre, így egyszerűen csak beoldalaz két másik párhuzamosan várakozó kocsi közé. Nincs tolatás, kormányrángatás, korrigálás, bosszankodó közlekedőknek visszaszólás, semmi: csak néhány könnyed másodperc és már mehetünk is a dolgunkra. A Hyundai ezt a funkciót – a rákok mozgása után – „crab driving”-nek nevezte el.

A szokatlan megoldást az EV technológia teszi lehetővé – írja a Business Insider, de mi azért megjegyeznénk, hogy az innovatív megoldáshoz lehet némi köze a Hyundai által néhány éve felvásárolt Boston Dynamics-nak is, ami a Spot robotkutyával vált világhírűvé. A megvett céggel elsősorban a New Horizons Studio nevű divíziója UMV (korlátlan mobilitású jármű) koncepcióját támogatja: ez a részleg lépkedni is képes (egyenetlen talajra, sőr, akár idegen égitestekre szánt) járművön dolgozik, de amint a mellékelt videó mutatja, a megoldásaikból a hétköznapi elektromos autókba is beköltözhet néhány látványos és végtelenül praktikus funkció.

A kerekek merőleges elfordulását mindenesetre tényleg elsősorban a kocsi EV mivoltának köszönhetjük, hiszen a legtöbb elektromos jármű egyik vagy mindkét tengelyére (esetleg a kerekek belsejébe) külön-külön motor van szerelve. Ahogy a Hyundai Mobis bemutatja, ez a fajta rendszer lehetővé tesz néhány olyan manővert, amelyet egy hagyományos járművel nem tudnánk végrehajtani.

Az oldalazó haladás mellett demonstrálták a „zérófordulót” is, ami gyakorlatilag egy U-kanyar, csak U nélkül. Az Ioniq 5 ebben az esetben is kifelé fordítja a kerekeit, de ezúttal az első és a hátsó kerekek ellentétes irányba pörögnek, így az Ioniq 5 helyben forog, ezzel lehetővé teszi, hogy végtelenül szűk utcákban, vagy parkolókban tegyünk teljes fordulatot, a lehető legkisebb helykihasználással.

A videó későbbi részében az Ioniq 5 egy „pivot-fordulást” is végrehajt: ekkor a jobb első kerék a helyén marad, míg a jármű hátsó része kifelé lendül. Igaz, ez is csodaszámba megy, az egyetlen olyan bemutatott mozgásirány, ami csak nekünk új, hiszen az autógyártók már az 1930-as évek óta kísérleteznek hasonló rendszerekkel – csak épp kevesebb sikerrel.

Az e-Corner végül, de nagyon nem utolsó sorban minden eddiginél stabilabbá és biztonságosabbá teszi a sávváltást azzal, hogy a kocsit akár átlósan is vezethetjük: mind a négy kerék 45 fokos elfordulással mozdul át egy másik sávba úgy, hogy maga a karosszéria továbbra is egyenesen, előre néz. Ugyanerre a Hyundai videójában látott járművön kívül eddig csak egy személyautó, a GMC Hummer EV vált képessé. A gyártó egyelőre nem közölte, hogy az e-Cornert valaha beépíti kereskedelmi forgalomban kapható kocsikba, de mi nagy összegben fogadnánk rá, hogy az egyre élesedő EV és főleg az önvezető versenyben előbb-utóbb megteszi.

Gábor János

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS