A Hyundai újra feltalálta a párhuzamos parkolást és a megfordulást

A Hyundai újra feltalálta a párhuzamos parkolást és a megfordulást
2023. 04. 29., 11:15

Egyedülálló járműkerék technológiát épített a Hyundai egy Ioniq 5-ös modellbe: az e-Corner névre keresztelt rendszer oldalaz, helyben körbefordítja vagy kifordítja a kocsit, sőt, a sávváltást is megreformálja.

Személyautótól teljesen idegen mozgásokra tette képessé Ioniq 5-ös modelljének egyik prototípusát a Hyundai. A gyártó az utóbbi években elég rendesen felvarrta a ráncokat a kínálatán, és EV-modelljeit egyre okosabb funkciókkal ruházza fel. A legújabb innováció, az e-Corner System persze nem szériatartozék, vagy extra, még a borsos, 17-19 millió forint körüli alapárról induló modellben sem. Legalábbis egyelőre.

Az új technológia képességeit, ami négy, eddig teljes képtelenségnek hitt mozgásirányra teszi képessé az Ioniq 5-öst, videón demonstrálta az autógyártó. A Hyundai Mobis, az márka alkatrészekkel foglalkozó részlege fejlesztés alatt álló technológiaként mutatja az e-Corner rendszert, pedig a látottak alapján több mint késznek és kielégítően működőnek tűnik. A teljesen új technológia lehetővé teszi, hogy az autó mind a négy kereke akár 90 fokban elforduljon (akár együtt, akár egymástól függetlenül), ami egészen lenyűgöző képességeket, autótól eddig ismeretlen mozgásirányokat eredményez.

Az egyik lehetséges alkalmazás a parkolás. A klipben egy teljesen elektromos Hyundai Ioniq 5 közvetlenül egy szabad parkolóhely mellé áll, majd mind a négy kerekét helyben elfordítja, merőlegesen a járdaszegélyre, így egyszerűen csak beoldalaz két másik párhuzamosan várakozó kocsi közé. Nincs tolatás, kormányrángatás, korrigálás, bosszankodó közlekedőknek visszaszólás, semmi: csak néhány könnyed másodperc és már mehetünk is a dolgunkra. A Hyundai ezt a funkciót – a rákok mozgása után – „crab driving”-nek nevezte el.

A szokatlan megoldást az EV technológia teszi lehetővé – írja a Business Insider, de mi azért megjegyeznénk, hogy az innovatív megoldáshoz lehet némi köze a Hyundai által néhány éve felvásárolt Boston Dynamics-nak is, ami a Spot robotkutyával vált világhírűvé. A megvett céggel elsősorban a New Horizons Studio nevű divíziója UMV (korlátlan mobilitású jármű) koncepcióját támogatja: ez a részleg lépkedni is képes (egyenetlen talajra, sőr, akár idegen égitestekre szánt) járművön dolgozik, de amint a mellékelt videó mutatja, a megoldásaikból a hétköznapi elektromos autókba is beköltözhet néhány látványos és végtelenül praktikus funkció.

A kerekek merőleges elfordulását mindenesetre tényleg elsősorban a kocsi EV mivoltának köszönhetjük, hiszen a legtöbb elektromos jármű egyik vagy mindkét tengelyére (esetleg a kerekek belsejébe) külön-külön motor van szerelve. Ahogy a Hyundai Mobis bemutatja, ez a fajta rendszer lehetővé tesz néhány olyan manővert, amelyet egy hagyományos járművel nem tudnánk végrehajtani.

Az oldalazó haladás mellett demonstrálták a „zérófordulót” is, ami gyakorlatilag egy U-kanyar, csak U nélkül. Az Ioniq 5 ebben az esetben is kifelé fordítja a kerekeit, de ezúttal az első és a hátsó kerekek ellentétes irányba pörögnek, így az Ioniq 5 helyben forog, ezzel lehetővé teszi, hogy végtelenül szűk utcákban, vagy parkolókban tegyünk teljes fordulatot, a lehető legkisebb helykihasználással.

A videó későbbi részében az Ioniq 5 egy „pivot-fordulást” is végrehajt: ekkor a jobb első kerék a helyén marad, míg a jármű hátsó része kifelé lendül. Igaz, ez is csodaszámba megy, az egyetlen olyan bemutatott mozgásirány, ami csak nekünk új, hiszen az autógyártók már az 1930-as évek óta kísérleteznek hasonló rendszerekkel – csak épp kevesebb sikerrel.

Az e-Corner végül, de nagyon nem utolsó sorban minden eddiginél stabilabbá és biztonságosabbá teszi a sávváltást azzal, hogy a kocsit akár átlósan is vezethetjük: mind a négy kerék 45 fokos elfordulással mozdul át egy másik sávba úgy, hogy maga a karosszéria továbbra is egyenesen, előre néz. Ugyanerre a Hyundai videójában látott járművön kívül eddig csak egy személyautó, a GMC Hummer EV vált képessé. A gyártó egyelőre nem közölte, hogy az e-Cornert valaha beépíti kereskedelmi forgalomban kapható kocsikba, de mi nagy összegben fogadnánk rá, hogy az egyre élesedő EV és főleg az önvezető versenyben előbb-utóbb megteszi.

Gábor János

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS