Fókuszban az agrárszakképzés

2022. 10. 08., 13:19

Az agráriumban rejlő lehetőségekre hívta fel a figyelmet a „SzakMÁzz!” Pályaválasztási Kiállításon a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum.

A „SzakMÁzz!” Pályaválasztási Kiállításon a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum az egyetlen agrárszakképzési szereplőként vett részt október 4-5-én.

A Budapest legnagyobb pályaorientációs rendezvényén történő megjelenés célja a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák népszerűsítése, a pályaválasztó fiatalok tájékoztatása az agrárium vonatkozásában, valamint az agrárszakképző intézményekbe történő beiskolázás elősegítése volt.

Az eseményen élményalapú bemutatkozó programokkal várták a megjelenő pályaválasztás előtt álló tanulókat, szüleiket és az általános iskolai tanárokat, akik komplex információt kaptak a centrum 11 oktatási intézményében elérhető képzési lehetőségekről. A gyakorlati szakképzés előtérbe helyezésével, sikeres szakmai-oktatási projektek prezentálásával: SKILLS, Erasmus+, Nemzeti Tehetségműhely segítették a centrum oktatói és diákjai az érdeklődő tanulókat a pálya- és iskolaválasztásban.

Két nap alatt az élelmiszeripar, a környezetvédelem és vízügy, valamint a mezőgazdaság és erdészet ágazatok szakmáival ismertették meg a résztvevőket élmény alapú, tevékeny és cselekedtető formában: virágkötészet, édességkészítés, vízvizsgálat, földmérés, növényültetés, szaturálás szerepelt a programok között.

A mezőgazdaságban kiemelt fontosságú a pályaorientáció, hiszen folyamatosan szükség van a jól képzett szakemberek új generációira. Ahogy a folyamatos termelés és a minőségi élelmiszerellátás egyre fontosabbá válik, úgy az agrárszakképzés is egyre jobban felértékelődik.

(AM Sajtóiroda)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.