Átadták a piacot Bercelben

Átadták a piacot Bercelben
2022. 10. 23., 10:17

Fontos, hogy a hazai termékek megvásárlásával segítsük a hazai munkahelyek megőrzését, az önellátást és a gazdasági nehézségek mielőbbi leküzdését – jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a berceli piac átadó ünnepségén.

Amikor elindították a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésének támogatását, azon belül a Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése című pályázatot 2020. október 2-án, olyan partnereket kerestek, akik lehetőséget kívánnak adni a helyi termelőknek, hogy helyben értékesítsék termékeiket.

Akik megértik, hogy a helyi alapanyagok felhasználásának támogatásán keresztül a lokális gazdaság fejlesztéséhez is hozzájárulnak, továbbá akik számára fontos, hogy a minél több magyar család asztalára kerüljön hazai, jó minőségű, egészséges és friss élelmiszer – mondta az államtitkár.

A pályázati kiírás vidéki önkormányzatoknak, helyi nemzetiségi önkormányzatoknak és non profit szervezeteknek szólt. Ők nyújthatták be maximum 100 millió forint tekintetében új vagy már meglévő helyi termékértékesítést szolgáló piacok és vásárterek létrehozására, fejlesztésére.  A támogatás intenzitása 85 és 95 százalék között alakult.

Bercel Község Önkormányzata lett egyike annak a 362 partnernek, amelyik tavaly nyáron sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett felhívásra. Ezáltal a település összesen 68,8 millió forint támogatási összegben részesült. A 362 darab kérelem összesen 27,69 milliárd forint támogatási igénnyel érkezett. A döntések 2021 májusától folyamatosak, így eddig már 149 darab kérelem rendelkezik támogatói okirattal, a megítélt támogatás 11,75 milliárd forint, amiből összesen 3,36 milliárd forint. (AM Sajtóiroda)

(Fotó: Fekete István)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-27 12:49:00
A lefoglalt luxusautók között volt egy Lamborghini Aventador és egy Bentley Continental is. Ezekkel szállította a bűnszervezet vezetője a szájmaszkadományokat a győri kórházaknak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS