Agrár ösztöndíjprogrammal is segítjük a FAO munkáját

Agrár ösztöndíjprogrammal is segítjük a FAO munkáját
2022. 08. 03., 20:19

Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Agrárminisztériumban fogadta Vladimir Rakhmanint, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgató-helyettesét, Európai és Közép-ázsiai Regionális Képviselőjét.

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként aktívan közreműködik a szervezet munkájában és céljainak megvalósításában. A FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Irodája, illetve Közös Szolgáltatási Központja közel 15 éve sikeresen működik Budapesten, a magyar fél pedig számos közös rendezvénnyel, egy csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár ösztöndíjprogrammal, és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését.

A tárgyaláson Ökrös Oszkár kiemelte, hogy a magyar kormány a továbbiakban is mindent megtesz a FAO zavartalan munkavégzésének biztosítása érdekében és ösztönzi a sikeres projektek folytatását hazánkban. Hangsúlyozta az együttműködés kiemelt jelentőségét, különösen a jelenlegi nehéz időkben.

A főigazgató-helyettes aláhúzta, hogy a FAO 2022-2031. közötti stratégiai keretterve hozzájárul az ENSZ 2030-as Fenntartható Fejlődési Keretrendszerében meghatározott céljaihoz azáltal, hogy egy hatékonyabb, ellenállóbb, fenntarthatóbb agrár- és élelmiszerrendszer kialakítását támogatja, amely fókuszában a jobb termelés, táplálkozás, kedvezőbb környezet és biztonságosabb, kiszámíthatóbb életminőség áll. Említést tett az olyan kihívásokról is, mint a klímaváltozás.

AM Sajtóiroda

(Fotó: Pelsőczy Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.