Agrár ösztöndíjprogrammal is segítjük a FAO munkáját

Agrár ösztöndíjprogrammal is segítjük a FAO munkáját
2022. 08. 03., 20:19

Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Agrárminisztériumban fogadta Vladimir Rakhmanint, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgató-helyettesét, Európai és Közép-ázsiai Regionális Képviselőjét.

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként aktívan közreműködik a szervezet munkájában és céljainak megvalósításában. A FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Irodája, illetve Közös Szolgáltatási Központja közel 15 éve sikeresen működik Budapesten, a magyar fél pedig számos közös rendezvénnyel, egy csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár ösztöndíjprogrammal, és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését.

A tárgyaláson Ökrös Oszkár kiemelte, hogy a magyar kormány a továbbiakban is mindent megtesz a FAO zavartalan munkavégzésének biztosítása érdekében és ösztönzi a sikeres projektek folytatását hazánkban. Hangsúlyozta az együttműködés kiemelt jelentőségét, különösen a jelenlegi nehéz időkben.

A főigazgató-helyettes aláhúzta, hogy a FAO 2022-2031. közötti stratégiai keretterve hozzájárul az ENSZ 2030-as Fenntartható Fejlődési Keretrendszerében meghatározott céljaihoz azáltal, hogy egy hatékonyabb, ellenállóbb, fenntarthatóbb agrár- és élelmiszerrendszer kialakítását támogatja, amely fókuszában a jobb termelés, táplálkozás, kedvezőbb környezet és biztonságosabb, kiszámíthatóbb életminőség áll. Említést tett az olyan kihívásokról is, mint a klímaváltozás.

AM Sajtóiroda

(Fotó: Pelsőczy Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-06 19:22:00
Október 6-án lkezdődött a 19. Budapest Design Week. A központi kiállításnak, illetve számos programnak helyet adó Néprajzi Múzeum mellett Budapesten és több vidéki városban mintegy 150 program várja az érdeklődőket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS