A minőségi magyar méz a főszereplő a Bakony Expón

A minőségi magyar méz a főszereplő a Bakony Expón
2022. 11. 12., 16:15

A vidék értékeit reflektorfénybe helyezik, Magyarország kulturális és gasztronómiai hagyományait őrzik, miközben folyamatos fejlesztéssel és megújuló technológiával előállított élelmiszereket kínálnak azok a termelők, akik bemutatkoznak egy-egy kiállításon – fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Veszprémben, a IX. Bakony Expo megnyitóján.

A bakonyi térség gasztronómiai, kistermelői, kézműves élelmiszer-előállítóinak kínálatát felvonultató kiállításon és vásáron van mód beszélgetni a termelőkkel, hiteles válaszokat lehet kapni egyes termékek előállításáról, közvetlen kapcsolatok születhetnek, segítve ezzel a termelőket. Nem utolsó sorban haza is lehet vinni a jó minőségű portékákat – mondta Feldman Zsolt.

„Fontos ezt a kapcsolatot megbecsülni, mert az elmúlt időszakban aszály, energiaválság, áremelkedés sújtott bennünket, és ezeket a terheket a rendezvény kiállítói is viselik” – fűzte hozzá.

Az államtitkár szerint az a gazdagság, amely ezt a vidéket jellemzi, olyan érték, amelyre büszkék lehetnek, és amely segít Veszprém megyének, a helyi közösségnek erősebbé válni. A vásáron őstermelők kínálják termékeiket, a helyszínül szolgáló Veszprém Arénában a látogatók tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg.

Az idei Bakony Expo témája a méz, amely fontos és központi szerepet kapott a vásáron.

Ezt a bemutatkozási lehetőséget Feldman Zsolt különösen jó választásként említette. Mint mondta, a magyar méz nemzetközi összevetésben is minőségi, nagy szaktudást igénylő, a magyar méhészek professzionális tudására épülő termék.

Az elmúlt időszakban a magyar mézfogyasztás növekedéséért tett erőfeszítések a magyar méhészek védelmét is jelentik. Érdemes mindenhol a helyi, minőségi élelmiszert, köztük a mézet is keresni - hangsúlyozta az államtitkár az agrártárca közleménye szerint. (MTI)

(Fotó: Vermes Tibor)

(AM Sajtóiroda)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS