Munkatársait is jótékonyságra buzdítja a METRO

2019. 12. 14., 15:00

Idén is óriási mennyiségű adománnyal támogatja a rászorulókat a METRO. A vállalat évről évre nagy hangsúlyt fektet a jótékonykodásra, amely nem csupán az év végi időszakot foglalja magába, de év közben is komoly segítséget nyújt olyan szervezeteknek, mint a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület vagy éppen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület. A közelmúltban az Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtésében közel 19 tonna tartós élelmiszert adományoztak vásárlóik, emellett pedig több százmillió forint értékű élelmiszerfelesleget adott át a vállalat az Élelmiszerbanknak 2019-ben. A nagykereskedelem ráadásul saját munkavállalóit is aktivizálja ezeken a gyűjtéseken, akik önkéntes feladatokat is végeznek.

Több mint 383 millió forint értékű élelmiszerfelesleget juttatott el egy év alatt a METRO a Magyar Élelmiszerbankon keresztül a rászorulóknak, és a vállalat év végéig még további támogatást ad különböző jótékonysági szervezeteknek. A nagykereskedelem kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, éppen ezért nem csak az ünnepekkor, de év közben is több szervezettel működnek együtt, és a munkatársak is aktívan részt vesznek ezekben a programokban.

Az ünnepi időszakban olyan eseményeket segítenek majd, mint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület által szervezett Országházi Gyermekkarácsony, a Mindenki Karácsonya, az Erkel Színház Diótörő című előadása vagy éppen a Nevelőszülői Karácsony. A METRO-tól kapott 3330 kiló gyümölcs közel 2800 rászoruló gyermekhez kerül majd.

„Óriási élmény látni ezeknek a gyerekeknek az arcát, amikor megkapják a csomagokat. A legtöbben el sem tudjuk képzelni, hogy ami nekünk ennyire természetes, az nekik mekkora boldogságot okoz. A METRO Kereskedelmi Kft. már hosszú évek óta együttműködik velünk ezeken az eseményeken, és az, hogy legalább ilyenkor friss és jó minőségű gyümölcshöz jutnak a kicsik, az számukra felbecsülhetetlen értékű” – mondta Pethő Zsófia, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület sajtóreferense.

A közelmúltban közel 19 tonna tartós élelmiszert adományoztak a METRO vásárlói az Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtésén, ami több mint 4500 élelmiszercsomag összeállítására lesz elegendő. Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke is nagyon pozitívan értékelte a gyűjtést. „Mindenkinek jár a boldog karácsony és a megfelelő táplálkozást biztosító élelmiszerek. A METRO-adományoknak hála talán a nélkülöző családok számára is szebbé tehetjük az ünnepeket és kicsit gondtalanabbá a hétköznapokat is.”

A METRO nem csupán az adományokat tartja fontosnak, de azt is, hogy az egész vállalat ebben a szellemben működjön, beleértve a munkavállalók hozzáállását is. Éppen ezért a dolgozók egész évben részt vesznek jótékonysági akciókban, és idén is számos eseményen segítették a rászorulókat. A METRO 25. születésnapja alkalmából országosan több ponton is szervezett különböző eseményeket, így például véradást, szemétszedést, tartósélelmiszer-gyűjtést és -osztást vagy éppen játszótérfelújítást. Szeptemberben 100 adag ételt főztek a METRO Gasztroakadémián, melyet a Menedékház Alapítvánnyal együttműködve juttattak el a rászorulóknak.

A METRO a Magyar Vöröskereszttel is már két éve kapcsolatban áll. „Csodálatos dolog, amikor egy egész cég megmozdul a jó ügy érdekében. Folyamatosan küzdünk azért, hogy megfelelő minőségű felajánlások érkezzenek hozzánk, és mindig hatalmas segítség, amikor egy vállalat ebben a partnerünk lesz. A METRO az elmúlt évben jelentős mennyiségű adománnyal támogatta ifjúsági programjainkat (pl. BESZ, Hétcsoda Élménytábor) és a Pest Megyei Szervezetet, az idei adományból pedig karácsonyi csomagokba is kerülnek ajándékok. Egyáltalán nem mindegy, hogyan és mit adományozunk, és megköszönjük, amikor valaki olyan eszközökkel segíti a munkánkat, amire tényleg szükség van” – mondta Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatok és adománykezelés szakmai vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS