Kiskereskedelmi forgalom: gyengébb az EU-átlagnál a júliusi magyar adat

2021. 09. 03., 14:30

A júniusi 5,9 százalék után júliusban 3,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet a kiskereskedelmi forgalom volumene az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Az unió egészében a nem élelmiszerek kategóriájában 5,7 százalékos emelkedést regisztráltak, az élelmiszerek, italok, dohányáruk körében 1,3 százalékos volt a növekedés, az üzemanyagok forgalma 2,0 százalékkal emelkedett.

Éves szinten az unió statisztikai hivatalát tájékoztató tagállamok közül éves szinten visszaeesést csak Luxemburgban (mínusz 5,6 százalék), Ausztriában (mínusz 2,4 százalék), Németországban (mínusz 0,3 százalék) és Spanyolországban (mínusz 0,1 százalék) regisztráltak.

A legerőteljesebb, 20,2 százalékos bővülést Bulgáriában jelentette, Horvátországban 12,9 százalékos, Litvániában 12,4 százalékos volt a növekedés. Magyarországon 3,0 százalékkal nőtt év/év alapon a volumen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS