Végleg visszavonul a legbefolyásosabb borkritikus

2019. 05. 28., 09:30

Robert Parker, a legbefolyásosabb amerikai borkritikus bejelentette, hogy végleg leteszi a lantot a 41 évvel ezelőtt általa alapított borlap, a Wine Advocate asztalára.

Robert Parker (71) valójában már „több részletben” visszavonult az elmúlt években. Az újság életében mostanában csak szerkesztőként vett részt – írja a Gusto.

2011-ben a burgundiai és kaliforniai kóstolás feladatait átadta Antonio Galloninak, majd az ő távozása után 2013-ban Neal Martinnak és Jeb Dunnucknak.

2015 elején Parker bejelentette, hogy Martin vette át a folyóirat legfontosabb feladatának tekintett Bordeaux en primeur kóstolást.

Parkernek mindig is szívügye volt Bordeaux. 

„Az 1982-es évjárat felfedezésével Robert Parker Bordeaux emblematikus figurájává vált. Újra felfedezte a Bordeaux-i bor értékeit, aminek hatására az árak újra emelkedni kezdtek, lelkes, új vásárlók és befektetők jelentek meg a piacon, illetve Bordeaux-ban is erősödni kezdett a gyümölcsösebb vörösborok trendje”- olvasható a vinoporton

2016-ban Martinnak adta át a teljes bordeaux-i szekciót, ő már csak nem hivatalos kóstolási jegyzeteket írt a The Hedonist’s Gazette rovatban.

És most egy nemzedék legbefolyásosabb kritikusa egyszer s mindenkorra leteszi a lantot.

Parker így nyilatkozott:„Eljött az ideje, hogy azonnali hatállyal lemondjak minden szerkesztői és igazgatósági felelősségről. Megtiszteltetés számomra, hogy a stafétabotot egy nagyszerű csapatnak adhatom át.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-06 18:05:00
Sághi Attila lett az Év Projektmenedzsere, aki a hagyományokat a funkcionalitással ötvöző Magyarország Háza Brüsszelben projekttel nyerte el a hazai projektmenedzsment szakma egyik legrangosabb elismerését.
2024-12-06 11:05:00
Hiába szorított az adóprésükön a kormány, a bankok így is növelni tudták a nyereségüket. Kilenc hónap alatt már 1419 milliárd volt a profitjuk, holott a jegybank a tavalyinál jóval alacsonyabban tartja az alapkamatot, és augusztus óta magasabb tranzakciós illetéket kell fizetniük – írja elemzésében a Bank360.hu.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS