Marwin Ramcke az EOS Csoport új vezérigazgatója

Marwin Ramcke az EOS Csoport új vezérigazgatója
2022. 02. 02., 20:44

Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja, az EOS Csoport vezérigazgatói tisztségét 2022 február 1-jétől Marwin Ramcke, a vállalat korábbi kelet-európai részlegének vezetője tölti be. Elődje Klaus Engberding személyes okok miatt távozik az Otto Group leányvállalatának vezérigazgatói székéből, az EOS kelet-európai igazgatói posztját pedig Carsten Tidow veszi át.

A németországi központú EOS Csoport meghatározó nemzetközi pénzügyi befektetővé vált az elmúlt évek során, és mára bevételeinek jelentős részét Németországon kívülről szerzi. Marwin Ramcke új szerepkörében ezt a folyamatot szeretné tovább erősíteni.

„Megtisztelő feladatnak tartom, hogy Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatának első számú vezetője lehetek. A folyamatos fejlődés jegyében a legfontosabb céljaim, hogy az EOS továbbra is élvonalbeli piaci szereplő maradjon, tevékenységével a teljes pénzügyi szektor számára mintaként szolgáljon, valamint a sokszínűségre alapozva, szeretném új szintre emelni a vállalat által több mint 20 országban foglalkoztatott, mintegy 6000 munkavállaló közötti nemzetközi együttműködést” – mondta Marwin Ramcke, aki 2007 óta dolgozik az EOS-nál.

Erőteljes növekedés Kelet-Európában

Az EOS az elmúlt néhány évben kimagasló növekedést ért el Kelet-Európa 15 piacán, ahol a 2020/21-es pénzügyi évben a vállalat 195,3 millió eurót fektetett nemteljesítő hitelekbe (NPL), és egyre inkább technológia-vezérelt pénzügyi befektetővé válik.

„Az EOS igazgatótanácsának új tagjaként szeretnék építeni Marwin Ramcke elmúlt években végzett sikeres munkájára, és hasonló irányban kívánom folytatni az üzletfejlesztést ebben a régióban, ahol következő években is szignifikáns növekedésre számítunk” – mondta Carsten Tidow, az EOS most kinevezett kelet-európai igazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS