Marwin Ramcke az EOS Csoport új vezérigazgatója

Marwin Ramcke az EOS Csoport új vezérigazgatója
2022. 02. 02., 20:44

Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja, az EOS Csoport vezérigazgatói tisztségét 2022 február 1-jétől Marwin Ramcke, a vállalat korábbi kelet-európai részlegének vezetője tölti be. Elődje Klaus Engberding személyes okok miatt távozik az Otto Group leányvállalatának vezérigazgatói székéből, az EOS kelet-európai igazgatói posztját pedig Carsten Tidow veszi át.

A németországi központú EOS Csoport meghatározó nemzetközi pénzügyi befektetővé vált az elmúlt évek során, és mára bevételeinek jelentős részét Németországon kívülről szerzi. Marwin Ramcke új szerepkörében ezt a folyamatot szeretné tovább erősíteni.

„Megtisztelő feladatnak tartom, hogy Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatának első számú vezetője lehetek. A folyamatos fejlődés jegyében a legfontosabb céljaim, hogy az EOS továbbra is élvonalbeli piaci szereplő maradjon, tevékenységével a teljes pénzügyi szektor számára mintaként szolgáljon, valamint a sokszínűségre alapozva, szeretném új szintre emelni a vállalat által több mint 20 országban foglalkoztatott, mintegy 6000 munkavállaló közötti nemzetközi együttműködést” – mondta Marwin Ramcke, aki 2007 óta dolgozik az EOS-nál.

Erőteljes növekedés Kelet-Európában

Az EOS az elmúlt néhány évben kimagasló növekedést ért el Kelet-Európa 15 piacán, ahol a 2020/21-es pénzügyi évben a vállalat 195,3 millió eurót fektetett nemteljesítő hitelekbe (NPL), és egyre inkább technológia-vezérelt pénzügyi befektetővé válik.

„Az EOS igazgatótanácsának új tagjaként szeretnék építeni Marwin Ramcke elmúlt években végzett sikeres munkájára, és hasonló irányban kívánom folytatni az üzletfejlesztést ebben a régióban, ahol következő években is szignifikáns növekedésre számítunk” – mondta Carsten Tidow, az EOS most kinevezett kelet-európai igazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS