Dr. Fábián Ágnes lett a Joint Venture Szövetség elnöke

2021. 05. 28., 16:45

A Joint Venture Szövetség 2021. május 27-én tartotta meg éves és egyben tisztújító közgyűlését, dr. Fábián Ágnest, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját választották meg a szervezet új elnökének. A Szövetség egyben több új tisztségviselőt is választott. Az újonnan megválasztott elnök mandátuma május 27-én kezdődött és három évre szól.

„Nagy büszkeség és megtiszteltetés számomra, hogy a Joint Venture Szövetség közgyűlése a szervezet elnökévé választott.  A JVSZ több, mint 30 éves múltra visszatekintő, értékteremtő, komoly szakmaiságot képviselő szövetség, a szervezet egyedisége abban rejlik, hogy multiszektorális és multinacionális a Szövetség által képviselt cégek összetétele. Különleges abban is, hogy kis-, közép- és nagyvállalati tagjainak érdekképviseleteként rendszeres, komoly párbeszédet folytat minisztériumokkal, szakmai szervezetekkel, a mindenkori kormánnyal. Célom és elhivatottságom a Joint Venture Szövetség elnökeként, hogy segítsem az ország gazdasági versenyképességének növelését” – mondta záróbeszédében dr. Fábián Ágnes, a JVSZ új elnöke.

Az elmúlt 6 év a Joint Venture Szövetség számára Tálos Péter elnöklete alatt nagyon mozgalmasan telt. Nagyszabású programsorozattal megünnepelte a Szövetség fennállásának 30. évfordulóját, megújult a Szövetség arculata, miközben igyekeztek megőrizni hagyományaikat. Tovább folytatták és kiterjesztették az érdekképviseleti tevékenységet, stratégiai partnerségben a kormány több minisztériumával. Végezetül az utolsó fél évben a Szövetség szervezeti működése nagy átalakuláson ment keresztül, hogy hatékonyabban és sikeresebben tudjon működni a megváltozott környezetben.

„Megtisztelő feladat volt az elmúlt 6 évben a tagság bizalmát élvezve vezetni ezt a patinás szövetséget. Ezúton kívánok sok sikert és kitartást új elnökünknek, dr. Fábián Ágnesnek” – nyilatkozta Tálos Péter leköszönő elnök, a Foxconn alelnöke.

A szervezet elnökségében újraválasztásukat követően tovább folytatják munkájukat: Glósz Andrea - Glósz és Társa Kft., ügyvezető igazgató, Gulyás József - KKVHáz Zrt., vezérigazgató, Horváth Csobán - Intersport Magyarország, ügyvezető igazgató, Nyerges János - EUREST Étteremüzemeltető Kft., ügyvezető igazgató, Sass Ákos - Goessler Kuverts Kft., ügyvezető igazgató, Veres Zsolt - Schneider Electric Zrt., országigazgató.

Új elnökségi tagként kezdi meg munkáját: dr. Csorbai Hajnalka - Opten Kft., stratégiai igazgató, dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán - Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Irodairodavezető, Urbán Szilveszter - Salesianer Miettex Magyarország Kft., ügyvezető igazgató, Rasovszky Miklós - Dunapack Kft., ügyvezető igazgató.

Megújított mandátummal újraválasztotta a Közgyűlés Lipcsei Andrást, a Dr. Pendl & Dr. Piswanger International Kft. ügyvezető igazgatóját a Felügyelőbizottság elnökeként, Lambert Zoltánt, a WTS Klient Adótanácsadó Kft. ügyvezető igazgatóját pedig FB tagként.

Újraválasztásra került  az Etikai Bizottság korábbi tagja, dr. Szent-Ivány Ágnes - Sándor Szegedi Szent Ivány Komáromi Eversheds Sutherland Ügyvédi Irodairodavezető és alapító partnere.

Új Etikus Üzleti Magatartás Bizottsági tagként megválasztásra került Dobi Kitti, az MKB Bank Nyrt., ügyvezető igazgatója.

A Joint Venture Szövetség azért alakult, hogy elősegítse a Magyarországon bejegyzett külföldi részvételű társaságok működését és a gazdasági életbe való beilleszkedését. Céljuk nem csupán a tagok segítése és védelme, hanem több, mint 35 éve dolgoznak azon, hogy elősegítsék a magyar gazdaság versenyképességének javulását direkt befektetések Magyarországra érkezésének támogatásával, valamint az innováció kultúrájának megismertetésével és népszerűsítésével a magyar tulajdonú vállalatok körében, így folyamatosan csökkentve a gazdaságban jelenlévő dualitást, ezzel is hozzájárulva az export diverzifikált bővüléséhez. Magyarország egyik legrelevánsabb üzleti szövetségévé, érdekképviseleti és érdekérvényesítő szervezetévé, a mindenkori gazdaságpolitikai döntéshozás fontos tanácsadói és véleményezési partnerévé vált.

Dr. Fábián Ágnes, a JVSZ új elnöke, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után 1992-ben az ELTE Jogtudományi Kar Posztgraduális képzésen jogi szakokleves közgazdász majd Phd végzettséget szerzett. Két évet tanult az Oxford Brookes Egyetemén, ahol MBA diplomát szerzett. Pályafutása 1990-ben a Biogal Gyógyszergyár Hélia kozmetikai divízió értékesítési területén kezdődött.

Ezt követően területi értékesítési menedzserként dolgozott két éven át a Maybelline-nél. A Loctite Magyarország értékesítési területét erősítette, amikor a Henkel felvásárolta a vállalatot. 1996 óta tagja a Henkel Magyarország sikeres csapatának. Az immáron közel 25 éves Henkel-es pályafutása alatt a ranglétra több fokát bejárta: 1996-ban karrierjét Key Account menedzserként kezdte, majd 1999-től értékesítési vezető lett. 2001-től Kelet-európai Értékesítési igazgatóként 9 évet töltött Bécsben, ahol a teljes értékesítési csapat felállítása és működtetése volt a fő feladata.

Nemzetközi munkakörnyezetből hazatérve 2010-től üzletágigazgatói pozíciót vállal, majd emellett 2011-től a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatói posztját is betölti. Kiemelkedő irányítási tevékenységével a Henkel jelentős vállalati szereplője lett a hazai gazdaságnak. Szakmai munkáját az igényesség, eredményesség, célorientáltság, csapat munka, mások tisztelete és támogatása jellemzi.

2014-ben a Menedzserszövetség Év Menedzsere Díjának kitüntetettje. A Henkel vezetői posztja mellett a Magyar Márkaszövetség elnöke. Emellett több szakmai szervezetben is vállal szerepet, a HEBC, BCSDH, JVSZ elnökségi tagja. Magyarországon a Forbes Magazin az 50 legbefolyásosabb magyar nő között jegyzi. Női vezetőként jó példát mutatva szívesen vesz részt olyan kezdeményezésekben, ahol tapasztalataival segítheti, bátoríthatja a jövő női vezetőit. Szívügyének tekinti a fiatalabb generáció szakmai támogatását. Örömmel tesz eleget a felsőoktatási intézmények felkéréseinek vizsgabizottsági feladatok ellátásában, akár óraadóként, vagy mentorként.

Kétgyermekes édesanyaként megérintik a gyermeki sorsok. Számára a beteg gyermekek álmainak valóra váltása jelenti a motivációt a Csodalámpa Alapítvány nagyköveti szerepkörében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS