Össztűz alatt az igazgató, aki AI-ra cserélt egy egész csapatot

Össztűz alatt az igazgató, aki AI-ra cserélt egy egész csapatot
2023. 10. 06., 14:40

„Mindenki ezt fogja csinálni” - védekezett a vállalatvezető, aki a közösségi médiában osztotta meg, mennyivel olcsóbb és hatékonyabb mesterséges intelligenciával dolgozni, emberek helyett.

Kellemetlen, de messze nem irreális képet fest a munkaerőpiac jövőjéről egy e-kereskedelmi eszközökkel foglalkozó vállalat vezetőjének X-bejegyzése. A közösségi oldalon rideg nyíltsággal közölte, hogy az AI alkalmazása ma már ott tart, hogy a cég egy komplett csapat majdnem egészét kirúghatta, hiszen a munkájukat nem egyszerűen helyettesíti, még sokkal jobban is csinálja a mesterséges intelligencia.

Suumit Shah az indiai Duukan e-kereskedelmi platform vezetője. Az üzleti IT-alkalmazásokat és webáruház-építő eszközöket fejlesztő vállalat feje közölte: az ügyfelek háttértámogatására eddig foglalkoztatott csapata 90 százalékát leépítette, csupán egy remekül működő chatbot szolgáltatásai miatt. A mesterséges intelligencia a kilensekkel történő kapcsolattartást egyszerűsítette le és tette hatékonyabbá.

Shah kifejtette: tudja, hogy kemény döntés született, de feltétlenül szükséges volt, mivel a chatbot a korábbi átlagos 1 perc 44 másodperces válaszidő helyett azonnal visszajelez, míg a megoldás nyújtásának időtartama 2 óra 13 percről 3 perc 12 másodpercre esett vissza. Az emberi képességekhez viszonyítva kétségtelenül látványos eredményre mindazonáltal az eredeti költségek (humán fizetések és járulékok) töredékét kell fordítani. A vezérigazgató azt állítja, hogy a Duukan ügyfélszolgálati feladatainak ellátása 85 százalékkal olcsóbb AI-val, mintha ugyanúgy emberek végeznék, mint eddig.

A változtatást még a nyár közepén hajtották végre - írja a Business Insider. A nekik nyilatkozó cégvezető a napokban közölte: a kritikus döntés óta nagyon is észrevehető növekedési pályára álltak. „Az ügyfélszolgálati csapatunk most karcsúbb, de sokkal hatékonyabb. Ami pedig a költségvetést illeti, mondjuk úgy, hogy átcsoportosítottuk a felszabadult forrásokat az innováció és a terjeszkedés előmozdítására.”

A Duukan egész konkrétan elárulta, hogy az elmúlt egy évben 23-mal csökkentették az eredetileg 26 fős ügyfélszolgálati csapat létszámát. A megmaradt három személy munkaköre is jelentősen átalakulhatott, mert Shah szerint maga az ügyfélszolgálati tevékenység büdzséje mára nem több havi 100 dollárnál. Még egyszer: ahelyett, hogy 23 embernek adna bért és fizetné utánuk a járulékokat.

A döntés persze elképesztően népszerűtlen volt a közösségi oldalon: a vezérigazgatóra rengetegen húzták rá a vizes lepedőt, amiért ennyi embert leépített. Ő ugyan elismerte, hogy fogalmazhatott volna finomabban a nyilvánosság előtt, de közölte azt is: senkinek ne legyenek illúziói; ezt a gyakorlatot nagyon sok vállalat leköveti – csak éppen nem verik nagy dobra.

Az e-kereskedelmi vállalat tehát egy chatbotot állított szolgálatba a humán ügyfélkapcsolatosok helyett, akik Shah elmondása szerint a munkaidejük nagy részében előre elkészített válaszokat copy-paste-eltek a vállalat csevegőiben. „Az ilyen munkáknak vége. 100 százalékban – nyilatkozta a Washington Postnak. – Számomra nem volt kérdéses, hogy az egész csapatot lecseréljem egy azonnal válaszoló botra, ami 100-szor okosabb és 100-szor kevesebbe kerül, mint a korábbi ügyfélszolgálati csapat.”

Gábor János

Főoldali kép: Racool_studio - Freepik

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS