Össztűz alatt az igazgató, aki AI-ra cserélt egy egész csapatot

Össztűz alatt az igazgató, aki AI-ra cserélt egy egész csapatot
2023. 10. 06., 14:40

„Mindenki ezt fogja csinálni” - védekezett a vállalatvezető, aki a közösségi médiában osztotta meg, mennyivel olcsóbb és hatékonyabb mesterséges intelligenciával dolgozni, emberek helyett.

Kellemetlen, de messze nem irreális képet fest a munkaerőpiac jövőjéről egy e-kereskedelmi eszközökkel foglalkozó vállalat vezetőjének X-bejegyzése. A közösségi oldalon rideg nyíltsággal közölte, hogy az AI alkalmazása ma már ott tart, hogy a cég egy komplett csapat majdnem egészét kirúghatta, hiszen a munkájukat nem egyszerűen helyettesíti, még sokkal jobban is csinálja a mesterséges intelligencia.

Suumit Shah az indiai Duukan e-kereskedelmi platform vezetője. Az üzleti IT-alkalmazásokat és webáruház-építő eszközöket fejlesztő vállalat feje közölte: az ügyfelek háttértámogatására eddig foglalkoztatott csapata 90 százalékát leépítette, csupán egy remekül működő chatbot szolgáltatásai miatt. A mesterséges intelligencia a kilensekkel történő kapcsolattartást egyszerűsítette le és tette hatékonyabbá.

Shah kifejtette: tudja, hogy kemény döntés született, de feltétlenül szükséges volt, mivel a chatbot a korábbi átlagos 1 perc 44 másodperces válaszidő helyett azonnal visszajelez, míg a megoldás nyújtásának időtartama 2 óra 13 percről 3 perc 12 másodpercre esett vissza. Az emberi képességekhez viszonyítva kétségtelenül látványos eredményre mindazonáltal az eredeti költségek (humán fizetések és járulékok) töredékét kell fordítani. A vezérigazgató azt állítja, hogy a Duukan ügyfélszolgálati feladatainak ellátása 85 százalékkal olcsóbb AI-val, mintha ugyanúgy emberek végeznék, mint eddig.

A változtatást még a nyár közepén hajtották végre - írja a Business Insider. A nekik nyilatkozó cégvezető a napokban közölte: a kritikus döntés óta nagyon is észrevehető növekedési pályára álltak. „Az ügyfélszolgálati csapatunk most karcsúbb, de sokkal hatékonyabb. Ami pedig a költségvetést illeti, mondjuk úgy, hogy átcsoportosítottuk a felszabadult forrásokat az innováció és a terjeszkedés előmozdítására.”

A Duukan egész konkrétan elárulta, hogy az elmúlt egy évben 23-mal csökkentették az eredetileg 26 fős ügyfélszolgálati csapat létszámát. A megmaradt három személy munkaköre is jelentősen átalakulhatott, mert Shah szerint maga az ügyfélszolgálati tevékenység büdzséje mára nem több havi 100 dollárnál. Még egyszer: ahelyett, hogy 23 embernek adna bért és fizetné utánuk a járulékokat.

A döntés persze elképesztően népszerűtlen volt a közösségi oldalon: a vezérigazgatóra rengetegen húzták rá a vizes lepedőt, amiért ennyi embert leépített. Ő ugyan elismerte, hogy fogalmazhatott volna finomabban a nyilvánosság előtt, de közölte azt is: senkinek ne legyenek illúziói; ezt a gyakorlatot nagyon sok vállalat leköveti – csak éppen nem verik nagy dobra.

Az e-kereskedelmi vállalat tehát egy chatbotot állított szolgálatba a humán ügyfélkapcsolatosok helyett, akik Shah elmondása szerint a munkaidejük nagy részében előre elkészített válaszokat copy-paste-eltek a vállalat csevegőiben. „Az ilyen munkáknak vége. 100 százalékban – nyilatkozta a Washington Postnak. – Számomra nem volt kérdéses, hogy az egész csapatot lecseréljem egy azonnal válaszoló botra, ami 100-szor okosabb és 100-szor kevesebbe kerül, mint a korábbi ügyfélszolgálati csapat.”

Gábor János

Főoldali kép: Racool_studio - Freepik

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS